Ukrayna’dan Rusya’ya pasaport darbesi! Kimlikle geçişler iptal

Rusya dünyada olduğu gibi, bölgesinde de yalnızlaşıyor. Ukrayna 1997 ve 2011 yıllarındaimzalanan serbest dolaşım sözleşmesini iptal ederek, Rusya’ya pasaport zorunluluğunu getirdi.

Alınan bilgilere göre, Ukrayna’da yaşanan iç savaşın ardından Rusya ile sürekli gerilim halinde olan ve iç savaşın sorumlusu olarak Rusya’yı gören Kiev yönetimi, yeni bir karar ile serbest geçiş anlaşmasını feshetti.
1997 ve 2011 yıllarında Ukrayna ve Rusya arasında imzalanan serbest geçiş anlaşmasının tek taraflı olarak feshedildiği, buna göre Ukrayna vatandaşlarının kimlikleriyle Rusya’ya geçiş yapamayacağı ifade edildi.
PASAPORT TALEP EDİLECEK
Aynı kuralın Rus vatandaşları için de geçerli olduğu duyurulurken, her iki ülke vatandaşlarının geçişlerinde pasaport talep edileceği belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan düzmece İsrail görseli, “Yapay Sürü İHA”yla saldırıyı çizdiler

Resmedilen bir İsrail şehrinin, İHA’lar tarafından saldırıya uğratılma anları resmedildi. Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının …

Bir yanıt yazın