Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çok sert sözler: Bana yaptığı teklife bak ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme dair açıklama yaptı. Başkan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sert cevap vererek, “Bana yaptığı teklife bak ya! ‘Git Esed’le görüş diyor’ sen yokken biz onunla görüşüyorduk zaten. Benim Kürt orijinli kardeşlerime pasaport dahi vermiyordu. Sen adamlarını gönderiyorsun, görüşüyorlar, yeter” dedi.
Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Özellikle hazırlanan bu sürpriz gerçekten çok kısa da olsa benim için çok çok duyguluydu. İşte bu klipte izlediniz. Kitap, su, simit… Bunlar çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı.

Dün başlayan mubarek üç aylar ile yarın ki Regaip Kandilini şimdiden tebrik ediyorum.

İslam dünyasının her köşesinden feryatların yükseldiği, zalimlerin her geçen gün daha da azgınlaştığı bir süreçten geçiyoruz. İlk kıblemiz Kudüs’ün mahremiyetine yönelik pervasız saldırılar giderek artıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HEDEF

Malum deprem felaketi kendini bize sürekli hatırlatıyor. son olarak Van’da can kaybıyla sonuçlanan bir deprem daha yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum.

Öncelikle durumları aciliyet arz eden binaların yıkılıp yeniden yapılması için seferberlik başlattık. İlk etapta dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6 milyon 700 bin. Hedefimiz yılda 300 bin yeni konut inşa ederek önümüzdeki 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmektir. Marmara depreminin ardından 43 bine yakın konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik.

Kanal İstanbul tek başına, diğer işlevlerinin yanında 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir.

KILIÇDAROĞLU’NA ÇOK SERT TEPKİ

Türkiye’nin pek çok sıkıntısı var. Ama CHP zihniyeti ve onun başındaki zatın hezeyanları en önemli meselemiz olmayı sürdürüyor. Zırvalarını muhatap almamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak yalanların ve iftiraların ortada kalmaması için bazı gerçekleri açıklama mecburiyetinde hissediyoruz. Karşımızda hastalıklı bir zihniyet var. Önce adalet ve yargıya saygıdan bahsedip ardından her türlü hakareti yapan zihniyet nasıl ifade edilir?

27 Mayıs, 12 Eylül darbe yargısını yüceltecek kadar alçalabilen bir kişi sözün bittiği yere ulaşmış demektir. Söylediği her sözde ve davranışta ‘Arkadaşlar’ diyerek teröristlerin arkasında duran bir kişi ancak bu ülkenin hasmı olabilir. Askerinden hakimine, savcısına kadar tüm kamu görevlilerine saldıran bir kişi düşmanlarına hizmet ediyor demektir. Devlet nasıl yönetilir, uluslararası ilişkiler nasıl yürütülür bilmeyen bir kişi kürsünden mavralarıyla nacak kendisini tatmin edebilir.

“BANA YAPTIĞI TEKLİFE BAK!”

İnsanoğlunda bir vicdan var değil mi? İdlib’de adam kendi toprağını savunuyor diyerek, kendi ülkesi yerine Eead’in yanında yer alan bir kişi asla bu milletin evladı olamaz. İnsanda vicdan önemli bir sestir. Bu İdlib’deki sen o yavruları televizyonda izlemiyor musun? 3-5-7 yaşındaki o yavruları nasıl sığınacak yer aradıklarını görmüyor musun? O yavruların ahı sana yeter. Başlarını sokacak bir çadır dahi bulamıyorlar. Bunları, bu katil Esed’in insafına mı bırakacağız? Bana yaptığı teklife bak ya! ‘Git Esed’le görüş diyor’ sen yokken biz onunla görüşüyorduk zaten. Benim Kürt orijinli kardeşlerime pasaport dahi vermiyordu. Ben de tavsiyede bulunuyordum. Bay Kemal şimdi bize ahkam kesiyor. Sen siyaseti bilmiyorsun, sen siyasetin cahilisin. Nerede ne oluyor bilmiyorsun. Bunlar cibiliyet fukarası. Sen görüşüyorsun zaten, yeter. Adamlarını gönderiyorsun, görüşüyorlar, yeter.

“TÜRKİYE DÜŞMANLARINA ŞİKAYET ETMEK KADAR ALÇALMAK OLABİLİR Mİ?”

Şu anda Apo’nun ortaklarıyla da ortaklığı var. Yürüyüşleri beraber yaptılar. Avrupa Parlamentosu’nda yine beraber oturdular ve ülkemize saldırdılar. Bunlarda bu ülkenin menfaatlerini savunmak diye bir şey yok. AK Parti’yi Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye düşmanlarına şikâyet etmek kadar alçalmak olabilir mi? Millîlik, yerlilik diye savunduğumuz, ama gayri millilik temsilcileri bunlar.

“BU İŞLERDEN BU KADAR UZAK”

Libya’da neler yaptığımız anlayamayan bir kişinin dedikleri deryada damla değildir. Libya’da ne işimiz var diyor. CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’di. Senin Gazi’nin hayatından da haberin yok. Trablus’ta ne işi vardı? Bizim bir tarihimiz var. Bugün Libya’da Türk aşiretleri var. CHP’nin şurada 15-20 yıllık geçmişini bilmez. Bu işlerden bu kadar uzak.

Bu zihniyet ülkemize yabancı değildir. Türk milleti Çanakkale’de mücadele ederken, emperyalistlerin borazanlığını yapanlar vardı. Manda savunucuları vardı. Yunan’a ve arkasındaki güçlere alkış tutanları biliyoruz. Şimdi bu anlayışın bayraktarlığını CHP’nin başındaki zat yapıyor. Yalanları mahkemelerde mahkum olmasına rağmen yalanlarından geri durmuyor.

CHP’yi milletimize, başındaki zatı da hekimlerimize havale ediyorum. Daha bu ülkenin saman meselesini anlayamamış bir kişiden bölgesel ve küresel politikaları anlayamamış olmasını normal kabul ediyorum.

HDP’NİN CHP’YE ÇAĞRISI

CHP yönetimi kurduğu gizli ittifakları gizlemeye çalışıyor. Elbette siyasette ittifaklar vardır ve meşrudur. Meşru olmayan bu işi gizli saklı yapmak, özellikle ucu terör örgütlerine çıkacak şekilde olandır. Bu siyaset değil, ihanettir. Böyle bir ittifakın demokrasilerde yeri yoktur. Bu partinin eş başkanı ittifakı alenileştirme çağrısı yaptı. CHP’nin başını çektiği ittifak bloğunun bir diğer partideki sıkıntıların da arttığı anlaşılıyor. Terör örgütüyle gizli saklı yol yürürsen, bunun bedelini isterler. Bu bedel kimi zaman siyasi ihanet, kimi zaman kendini inkar, kimi zaman ekonomik rant olur.

Bize düşen CHP’li belediyelerdeki ihanetlerin, yolsuzlukları ortaya çıkarmaktır. Tüm güçleriyle bunun üzerine gitmelidir. Bu tür davranışlar içine giren belediye başkanlarını hangi partiden olursa olsun gözünün yaşına bakmayacağız. Bölücü terör örgütü güdümündeki partilerin belediyelerini de yakından takip ediyoruz. Ülkenin ve milletin imkanlarının istismarına, ne de terör örgütü emrine verilmesine izin vermeyeceğiz. Partimizin misyonuna ve halkımızın beklentilerine uygun şekilde görevimizi yerine getirmeye kararlıyız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İsmailağa Cemaati, “Cübbeli’ye tarikat dışısın” diyerek dışladılar

İsmailağa Cemaati’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı cemaatten ihraç ettiklerini açıklamalarının ardından Cübbeli Ahmet cephesinden yapılan açıklamada, …

Bir yanıt yazın