Meteoroloji’den O iller için kar, yağmur, sel ve çığ uyarısı!

Meteoroloji’den yurdun önemli bir bölümü için son dakika yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı için dikkatli olunması konusunda vatandaşın tedbirli olmasını istedi.
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas çevresinde sağanak yağış görülebileceği uyarısında bulundu.Yapılan uyarıda vatandaşların tedbirli olması istendi.
METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISI
Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Muğla, Denizli, Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN UYARI
Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de sabah saatlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, zamanla az bulutlu 9
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, zamanla az bulutlu 10
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 13
Adana: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 15
Antalya: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 16
Samsun: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 8
Trabzon: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 2
Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif yağmurlu 12
DOĞU’DA 6 İLDE KAR YAĞIŞI
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan’da 2, sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Ardahan’da 1, Erzurum’da 2, Kars ve Ağrı’da 3 derece ölçüldü.
Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Iğdır’da 11, Erzincan’da 10, Kars ve Ağrı’da 4, Ardahan’da 3, Erzurum’da 2 derece olması bekleniyor.
Bölgede kar kalınlıkları Erzurum’da 7, Kars’ta 8, Ağrı’da 26, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 65, Ergan Kayak Merkezi’nde 67, Palandöken Kayak Merkezi’nde 72 santimetre olarak ölçüldü.
Açıklamada, kar yağışının ardından çığ düşmesi, buzlanma ve don hadiselerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
KARS
Kars’ta kar ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Kentte dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Karla birlikte yoğun sis etkili olurken, görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken, Kars Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar küreme çalışması yaptı. Sarıkamış ilçesinde de yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 15 santimetre olarak ölçüldü. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizlerken, belediye ekipleri de çalışma başlattı.
ARDAHAN
Ardahan kent merkezinde kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle sürücülerin tedbirli olmaları istendi.
TUNCELİ
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kış mevsiminin sert geçtiği 1500 rakımlı Ovacık’ta, gece saatlerinde etkisini artıran kar, birçok köy ve mahalle yolu ile sokağı ulaşıma kapattı. Kar kalınlığının bazı kesimlerde 2 metreye ulaştığı ilçede, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki kar birikintilerini temizledi. Tek katlı evlerin büyük oranda kara gömüldüğü ilçede, besiciler de yağışa rağmen hayvanlarının bakımını aksatmamak için yoğun mesai harcıyor. Karla mücadele ekipleri, ilçe merkezi ve köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın