BM Güvenlik Konseyinden Rejime İblib çağrısı: Saldırılara son verin

Son dakika haberine göre, ABD, İngiltere ve Almanya, BM Güvenlik Konseyinde, Suriye rejimini Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktalarına saldırılarına son vermeye çağırdı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve Almanya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, Suriye yönetimine çağrı yaparak Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktalarına saldırılarına son vermesini istedi.
Euronews’te yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ise ”Rusya ve Türkiye garantör ülkeler olarak idlib’de gerginliği azaltmak için kilit bir rol oynamak zorunda.” dedi.
BM Güvenlik Konseyi’ni video konferans yoluyla Cenevre’den bilgilendiren Pedersen, hava saldırıları ve çatışmaların devam ettiği ve insani durumun ”alarm verdiği” İdlib’de, çocukların dondurucu soğuklar nedeniyle öldüğünü söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın