Portakal bile fahiş zammı duyunca isyan etti

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kararıyla toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Seçimlerden önce “hayatı ucuzlatacağım” vaatleriyle oy toplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sözünde durmadı. İBB’dekii ulaşım zamlarını eleştiren isimlerden biri de İmamoğlu ile arasından su sızmayan ve her fırsatta sorgusuz sualsiz parlatmaya çalışan Fatih Portakal oldu.
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM’da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı.
Zammın Marmaray dışında İstanbul Kart kullanılan özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacağını bildiren Türkmen, 2 lira 60 kuruş olan ücretin 3 lira 50 kuruşa, öğrenci aylık kartının ise 40 liradan 50 liraya çıkacağını aktardı.
İMAMOĞLU SÖZÜNDE DURMADI!
Seçim öncesi “İstanbullunun ulaşıma harcadığı parayı azaltacağız” vaadinde bulunan Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günden bugüne en büyük zamları ulaşım harcamalarında yaptı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda;
Taksilere yüzde 25
Minibüse yüzde 25
İSPARK yüzde 40’a varan
İSBİKE yüzde 40 zam
Okul servis ücretlerine yüzde 13 zam yapılmıştı.


YANDAŞI PORTAKAL BİLE İSYAN ETTİ
İmamoğlu’nun zammına tepki gösterenler arasında “yakın arkadaşı” Fatih Portakal’ın da olması dikkatlerden kaçmadı. Yaptığı haberlerle İmamoğlu’na kalkan olan, her fırsatta parlatmaya çalışan Portakal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Seçimlerden önce tasarrufla zam yükü bindirmeyeceğini söylüyordun” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avrupa Birliği’nin Türkiye mesajında Kıbrıs vurgusu

Türkiye ile iş birliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki geliştirilmesinde stratejik çıkar bulunduğu …

Bir yanıt yazın