Meteoroloji’den son dakika çığ, fırtına, sağanak ve kar uyarısı!

Son dakika hava durumu uyarıları peş peşe geliyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi. Öte yandan yurdun bazı bölgelerinde, fırtına, sağanak ve kar uyarıları yapıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl olacka? İşte 6 Şubat Meteoroloji hava durumu uyarıları…
Kurumun internet sitesinde yer alan uyarıda, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. Yurdun bazı bölgeleri için kar, fırtına ve sağanak uyarıları yapıldı. Peki, yurt genelinde bugün hava durumu nasıl olacak? İşte 6 Şubat Meteoroloji hava durumu raporu…
İstanbul hava durumu: Meteoroloji kar yağışı için saat verdi! 6 Şubat İstanbul’a kar saat kaçta yağacak?
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Isparta, Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya’nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güneyli yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
EDİRNE °C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı
İSTANBUL °C, 5°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı
KIRKLARELİ °C, 1°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KOCAELİ °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı
A.KARAHİSAR °C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı
DENİZLİ °C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu
İZMİR °C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
MUĞLA °C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
ADANA °C, 17°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ANTALYA °C, 16°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
HATAY °C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı
ISPARTA °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ANKARA °C, 6°C
Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ESKİŞEHİR °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı
KONYA °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yüksekleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde güney ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
MARMARA DENİZİNDE FIRTINA
Marmara denizinde rüzgârın (Perşembe) öğle saatlerinde kuvvetini artırarak kuzeyli yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ’DE FIRTINA
Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgârın yarın (Perşembe) kuvvetini artırarak batı ve güneybatıdan, batı kesimlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in doğusunda, Cuma gece saatlerinde Orta Karadeniz’de etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
DOĞU AKDENİZ’DE FIRTINA
Doğu Akdeniz’de rüzgârın yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın