New York’ta isyan ateşi yakıldı! Halk hayat pahalılığından sokaklarda

Dünyanın birçok ülkesinde pahalılık nedeniyle başlayan isyan ateşine bu kez New Yorklular da katıldı. Yüzü maskeli bir grup ‘pahalı’ ulaşıma karşı protesto çağrısı yaptı ve turnikelerde atladılar. Protesto çağrısına uyan 10 kişi gözaltına alınırken, o anlara ait görüntüler sosyal medyadan çok sayıda paylaşım aldı.
New York’ta sabah saatlerinde yüzü maskeli bir grup tarafından ‘pahalı” ulaşım ücretlerinin protesto edilmesi ve metroya turnikeler üzerinden atlayarak ücretsiz binilmesi çağrısı yapan bir video, sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı.
NEW YORK SOKAKLARINDA SIKI GÜVENLİK
Bunun üzerine kenttin en işlek yerlerinden başta Grand Central olmak üzere çok birçok caddede çok sayıda polis görevlendirildi. Caddelerde çok sayıda polise rastlanması ve alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekti.
METRODA POLİS İSTEMİYORUZ, ÜCRETSİZ ULAŞIM
Bazı yolcular da gün içinde New York’taki bazı metro istasyonlarının duvarlarına ‘Metroda polis istemiyoruz, ücretsiz ulaşım’ gibi sloganlar yazarak protestoculara destek verdi.
Çağrıya uyarak protestoya katılan 10’a yakın gösterici gözaltına alındı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın