Abbas’tan Trump’ın şer planına sert tepki: Kudüs’ü satan kişi olmayacağım

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD’nin sözde barış planına çok sert tepki gösterdi. Abbas, “Trump’ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs’ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim.” dedi.
Abbas’tan Trump’ın sözde barış planına sert tepki!
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Trump’ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs’ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim.” dedi.
SİSİ VE ABBAS FİLİSTİN MESELESİNİ GÖRÜŞTÜ
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya gelerek Filistin’deki son gelişmeleri görüştü.
Filistin haber ajansının (WAFA) haberine göre, Filistin’in talebi doğrultusunda ABD’nin sözde barış planını görüşmek üzere, bugün dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşecek Arap Birliği olağanüstü toplantısı öncesi bir araya gelen Sisi ve Abbas, Filistin’e dair son gelişmeleri ele aldı.
Görüşmede Abbas, ABD’nin sözde barış planına karşı bölgesel ve uluslararası düzeyde mücadele edilmesinin önemini vurgulayarak Filistin’e verdiği destekten dolayı Mısır’a teşekkürlerini sundu.
Sisi de Mısır’ın, Abbas’ın liderliğinde Filistin’in meşruiyetini destekleme konusundaki tutumunun değişmediğini ifade ederek ülkesinin, 1967 sınırlarına dayanan ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkı ve davasına verdiği desteği yineledi.
Görüşmede Mısır tarafından İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, Filistin tarafından da Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Abbas’ın Diplomasi Müsteşarı Mecdi el-Halidi, FKÖ Merkez Komitesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh ile Filistin’in Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Diyab el-Levh de hazır bulundu.
Arap Birliği, Filistin’in talebi doğrultusunda, ABD’nin sözde barış planını görüşmek üzere bugün dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplanacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın