Depremde en büyük ders enkazda!

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün akşam saat 20.55’te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem Samsun’dan İsrail ve Lübnan’a kadar büyük bir alanı etkiledi. 22 milyon nüfusun yaşadığı bölgede paniğe neden olan depremde çok sayıda bina yıkıldı. Son gelen bilgiye göre 22 kişi hayatını kaybetti. Depremin geride bıraktığı enkaz gün ışığıyla birlikte havadan görüntülendi.
Türkiye Elazığ’dan gelen son dakika haber ile sallandı. Kandilli’nin 6,5, AFAD’ın ise 6,8 olarak duyurduğu deprem birçok çevre ilde şiddetli şekilde hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dakika haberi ile bölgeye gitti. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, Elazığ’daki deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma tanımladıklarını duyurdu. Elazığ’daki yıkımın boyutu gün ağrınca ortaya çıktı.
Çok sayıda bina yıkıldı, enkaz altında kalanlardan 39’u kurtarıldı. Enkaza dönen ya da ağır hasar alan binalrın çevresideki yapıların sağlam olması ise dikkat çekti. Depreme daanamayan yapılar, ihmal, tedbirsizlik ve standart dışı yapı uygulamalarının maliyetini bir kez daha önümüze koydu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan düzmece İsrail görseli, “Yapay Sürü İHA”yla saldırıyı çizdiler

Resmedilen bir İsrail şehrinin, İHA’lar tarafından saldırıya uğratılma anları resmedildi. Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının …

Bir yanıt yazın