Mogadişu’da Türklere bombalı saldırı: 2’si ağır 15 yaralı var

Somali’nin başkenti Mogadişu’da yine bombalı araçla saldırı düzenlendi, bu kez Türk inşaat şirketi hedef alındı. Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz “İlk bilgilere göre ölü yok, yaralılar var” dedi. Sağlık Bakanı Koca, 6’sı Türk 15 kişinin yaralandığını, iki kişinin de durumunun ağır olduğunu duyurdu.
Somali’nin başkenti Mogadişu’da yine bombalı araçla saldırı düzenlendi, bu kez Türk inşaat şirketi hedef alındı.
Bombalı saldırı başkent Mogadişu’nun kuzeybatısında bulunan Afgooye kentinde Türk mühendislerin ve Somali polislerinin öğle yemeği yediği sırada gerçekleşti. Bombalı araç lokantanın olduğu alana girdi.
Saldırının yaşandığı Afgooye, terör örgütü El-Şebab’ın etkin olduğu bir kent olarak biliniyor.
6’SI TÜRK 15 KİŞİ YARALANDI
Somali’de Türk çalışanlarını hedef alan bombalı saldırı ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, 6’sı Türk 15 kişinin yaralandığını, iki kişinin de durumunun ağır olduğunu duyurdu.
Bakan Koca, Somali’deki terör saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Terör saldırısında, 6 Türk ve 9 Somali vatandaşı olmak üzere toplam 15 kişinin yaralandığını bildiren Koca, şunları kaydetti:
“Yaralıların tedavisi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanemizde yapılıyor. Vatandaşlarımızdan 2’sinin durumu ciddi, ameliyatları devam ediyor. Ayrıca 9 Somalili yaralıdan 4’ünün durumu da ağır. Büyükelçiliğimiz ile istişare halindeyiz, ambulans uçağımız, ihtiyaç anında yola çıkmak üzere hazır. Bu hain saldırıyı kınıyor, yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum.”
MSB’DEN ÇOK SERT SOMALİ TEPKİSİ
Milli Savunma Bakanlığı da (MSB) Somali’deki terör saldırısını kınadı. MSB’nin Twitter adresinden saldırıya ilişkin açıklamada bulunuldu.
Açıklamada, “Somali’de masum sivilleri hedef alan ve 4’ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir.” ifadesi kullanıldı.
ÇAVUŞOĞLU: ALÇAK SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Somali’de Türk inşaat şirketi çalışanlarının yaralandığı saldırıya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.
Bu olayın terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Bu alçak saldırılar terörle mücadelemizde bizi asla yıldıramaz” değerlendirmesini yaptı.
Çavuşoğlu, Somali halkının her zaman yanında olacaklarının altını çizerek “Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, durumlarını yakından takip ediyoruz” ifadesini kullandı.
“YARALILARIN GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Somali’de Türk çalışanları hedef alan saldırı ile ilgili paylaşım yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da “Yaralılarımızın bir an evvel ülkemize getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla beraber çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Pekcan, Twitter hesabından söz konusu saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.
Paylaşımında Somali’de proje yürütmekte olan Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine düzenlenen saldırıda yaralanan işçilere ve firma yetkililerine acil şifalar dileyen Pekcan “Yaralılarımızın bir an evvel ülkemize getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla beraber çalışıyoruz” ifadesini kullandı.
“TÜRK KONVOYUNU HEDEF ALDIK”
Somali’de 28 Aralık 2019’da 2 Türk vatandaşı dahil en az 80 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebap terör örgütü üstlenmişti.
BBC Türkçe’nin haberine göre, kalabalık bir caddede bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Eş Şebap sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud, sesli mesaj yayımlayarak saldırıda hedefin, Somali hükümetiyle işbirliği yapan ve Türkiye’den gelenleri taşıyan bir konvoy olduğunu belirtmişti.
NE OLMUŞTU?
Somali’nin başkenti Mogadişu’da 28 Aralık 2019’da gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetmişti.
Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, saldırıda iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın