Bahçeli: Düşmemizi bekleyenler kurumuş ağaca dönecekler

En son 9 Temmuz 2019’da TBMM’de grup toplantısı yapan MHP lideri Bahçeli, yaklaşık 6 ay sonra ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Tedavi süreci boyunca şifa dileyen herkese teşekkür eden Bahçeli, “Düşmemizi bekleyenler Allah’ın izniyle kurumuş ağaca dönecekler. Daha çok bekleyeceklerdir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi grup toplantı salonuna gelişinde ve kürsüye çıkışında MHP’liler ayakta alkışladı.
Rahatsızlığından bu yana ilk kez grup toplantısı düzenleyen Bahçeli, “Tedavi sürecim boyunca şifa dileyen herkese en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum; duanın gücü ve doktorlarımızın dokunuşları ile buradayız, son nefesimize kadar burada olacağız” diyerek başladı.
Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle: Uzun bir aradan sonra meclis grup toplantımıza katılan her arkadaşıma, taşkın bir sel gibi kalbimden kopup gelen en içten sevgilerimi sunuyorum. Yeni yılın bu ilk grup toplantısının nice güzelliklere kapı aralamasını diliyorum. Arayan, soran, şifa dileyen, iyi niyetlerini paylaşan herkese en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Duanın gücü, doktorlarımızın dokunuşlarıyla buradayız. Son nefesimize kadar sizlerle burada birlikte olacağız.
Gazali diyor ki aklı bir kenara itip eskileri taklitle çağıran kimse cahildir. Yalnızca akılla irtifa edip manevi vicdanı dışlayan da yanılmıştır. Nehri tersinden akıtmaya çalışanlardan olmayacağız.
DÜŞMEMİZİ BEKLEYENLER DAHA ÇOK BEKLER
Demir tavında dövülür toprak tava gelince ekilir zamanı okuyan tohumu çatlatan filiz filiz büyüyen bir fikrin önünde hiçbir muhalif güç duramaz. Düşmemizi bekleyenler Allah’ın izniyle kurumuş ağaca dönecekler. Daha çok bekleyeceklerdir. Tuzak kuranlar bilmelidir ki tuzaklara tuzak kuran vardır Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
YİYECEKLERİ KURT PENÇESİYLE KENDİLERİNE GELECEKLER
Bunlar ya bizi tanımıyorlar ya da tanıma ve tarif etme yanlışına kapılıyorlar. Eğer yürek yemedilerse meydanı boş zannetmedilerse kesinlikle yiyecekleri kurt pençesiyle kendilerine gelecekler, arklarına bakmadan kuytu yerlere saklanmak mecburiyetinde kalacaklardır. Yarım asrı asan bir mille şaheseri üzerinde karalama yapılamaz. Sağlığım üzerinden spekülasyonlara yeltenenler bilmelidir ki biz şet ve şefaket kişilere erdemli gönüllere bakarız. Daha önce de söyledim dua edenler bela okuyanlardan fazla olduktan sonra ne fırtınadan korkarız ne de felaketlerden kaçarız. Ecel amel verdiği müddetçe alayı gelsin. Bu cepheyi yıkamazlar. Biz ülkücü doğduk ülkücü yaşadık vakti saati gelince ülkücü olarak öleceğiz. Alın yazımız budur.
DAVAMIZ DUALIDIR
Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir. Haklı bir mücadeleden dönmeyi aklından geçirenlerin akıbeti uçurumdur. Bizim mumdan kanatlarımız yoktur ki güneşten korkalım. Karanlık ilişkilerimiz yoktur ki başımızı öne eğelim. Yüzümüzü kızartacak bir açığımız yoktur ki minderden kaçalım. MHP bedelini kan ve canla ödemiş, Türk milliyetçilerini anıtıdır, ahdidir. Kötü sözler muhataplarına aittir. Hiç kimse bize bizi anlatmasın. Karanlığa gizlenip soysuzluk yapmasın. Biz birbirimizi biliriz. Kötü düşünceler köksüz hedefler sahiplerine aynen dönecek insan içine çıkamaz hale getirecektir. MHP’ye ölüm fermanı yazanlara unuttukları bir şey hatırlatayım, davamız dualıdır, hak davasıdır. Cihan yıkılsa emin olsun çatımız sarsılmayacaktır.
PARMAKLA SAYILMAMIZ BİLE MÜMKÜN OLMAYACAK
Sosyal medya oyunlarına kulak asmadan saldırılara soğuk kanlı kalarak karşılıklı hürmetle davamızı temsil ediyorsunuz. Şahsen sizlerden razıyım Allah da razı olsun. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyor MHP’nin neleri hangi sınır ve ölçüler üzerinde yapacağını gösteremeye devam edeceğinizi biliyorum. Gün gelecek hesap dönecek kaldı ki millet tamamen diyecek, inanıyorum ki salonlardan taşacak parmakla sayılmamız bile mümkün olmayacak. Başaracağız.
SÜLEYMANİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ, UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ…
Bildiğiniz gibi 11-12-13 Ocak tarihlerinde merkez yönetim kurulu ve il başkanları ortak toplantımızı Ankara’da gerçekleştirdik. Var olan tüm sorunlara karşı ilkesel bir duruşumuz söz konusudur. Faziletle fikriyatın eşlik etmediği her mücadele şekli maceradır, şiddet yüklüdür. 2019’da Türkiye yüksek bir beka mücadelesi vermiş, zalim kuşatmayı yarmak için azim sergilemiştir. İnsan haysiyeti insan hakları, insani emanetler ucuzlamıştır. İstanbul’da katledilen Cemal Kaşıkçı davası, Kasım Süleymani, 176 insanı taşıyan bir yolcu uçağının kazaen vurulması, azgınlaşan teröristler kaygılandırmıştır. Bombayı eline alan silahı beline kuşanan ya cinayet nöbetine girmektedir. Suriye’de yaşananlar, Irak ve İran’a ambargo koyan ilkellikle başka bir şey düşünmemize engeldir. Hafter ikna edilmiştir. İdlib’de tesis edilmiş ateşkes sevindirici olmakla birlikte henüz tam olgunlaşmış değildir. Türkiye atak bir dış politikayla sabırla her konuda konuşmuş sabrının meyvelerini toplamıştır.
Çevremizde dünya yeniden kurulmaktadır. Libya ile yapılan anlaşmayla güç kaymaları yaşanmıştır. İki ülke arasında petrol ve doğal gaz çalışmalarında deniz yetki şeridi çekilmiştir. Bu şerit Kıbrıs Rum yönetiminin de alanını kısıtlamıştır. Dışişleri Bakanlığı hakça paylaşım temelli haritayı 13 Kasım 2019’da BM’ye bildirmiş. Çok geçmeden Yunanistan ve AB buna itiraz etmiştir.
LİBYA’YA ASKER GÖNDERİLMESİ
Türkiye aleyhine olan gelişmelere sessiz mi kalacaktı? Libya bizim için tarih, coğrafya ve gelecek konusudur. Libya mutabakatı ile yeni bir jeostratejik denge ortaya çıkmıştır. Libya’ya asker gönderilmesini esas alan tezkere düşmanları çatlatmıştır.
KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR SÖZLER
Türkiye’nin menfaatlerini tarihi haklarını egemenlik çıkarlarını savunmaktan aciz düşenler bize neyi anlatmaya çalışıyorlar. Buzlu camın arkasından neyi göstermeye çalışıyorlar? Böylesi bir tutum vatanseverlikle nasıl bağlanacaktır. Kılıçdaroğlu biliyorsa söylesin Orta Doğu olmadan Libya’daki kanamayı dindirmeden Anadolu’da nasıl tutunacağız? Emri kimden alıyorlar? CHP kimin tarafındadır? Doğu Akdeniz’deki varlığımızdan Hafter, Sisi, Yunanistan rahatsız, Suudi Arabistan velihatları rahatsız şu tuhaf işe bakın ki Kılıçdaroğlu da rahatsız. Hafter’in diretmesine rağmen Libya’da ilan Edilen geçici ateşkesin sürmesi bölgedeki geçici durumdan CHP rahatsız.
Kılıçdaroğlu’na ve CHP yöneticilerine diyorum ki Türkiye’nin bekasına destek olmak sizi MHP’li veya AK Partili yapmaz korkmayın. Sizi adam yapar.
İBB’NİN DEMİRTAŞ’IN KİTAPLARINI SATIŞA ÇIKARMASI
Kabuktan öze inemeyenler karakterlerinde özgüven eksiği olanlardır. Terörist Demirtaş’ın Devran isimli sözde kitabından tiyatro çıkarıp buna övgü çıkaranlar bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP’ye diyorum ki çadır tiyatronuzu ya Kandil’de kurum ya da Pensilvanya’ya açın. Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya çalışmayız, zira müsaade etmeyiz. Diyeceklerin Kılıdçaroğlu’nun kulağına küpe olsun.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın