Trump’tan İran’ın tehditlerine cevap: Hiç bir savaş kazanmadınız

İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Tahran’da yükselen ‘intikam’ açıklamalarına Trump’tan tek cümlelik cevap geldi: İran asla bir savaş kazanamadı, ama asla bir müzakereyi kaybetmedi.
İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Tahran’da yükselen ‘intikam’ açıklamalarına ABD Başkanı Donald Trump’tan tek cümlelik cevap geldi.
Trump, Twitter hesabından İran’ın hiçbir zaman bir savaşı kazanmadığı, ama hiçbir müzakereyi kaybetmediği paylaşımını yaparak İran’a müzakere için açık kapı bıraktı.
“MİLYONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLUYDU”
Trump daha sonra bir dizi tweet daha attı: “General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için komplo yapıyordu… ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı sorumluydu. ”
NE OLMUŞTU?
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor.” ifadelerini kullanmıştı.
İran devlet televizyonuna konuşan İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi de “Mühendis ve koruma ekipleri, iki araçla Bağdat Havalimanı’ndan şehir merkezine doğru hareket halindeyken, ABD’nin füze saldırısına maruz kaldılar. İki araçta bulunan 10 kişi hayatını kaybetti.” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın