Tunus’a sürpriz ziyarette, flaş Libya mesajı!

Tunus’a sürpriz ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi. “Libya’da ateşkes bir an evvel sağlanmalı” diyen Erdoğan “Libya’daki olumsuz gelişmeler sadece Libya’da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye, Libya’ya asker gönderecek mi?’ sorusuna Erdoğan “Biz hiçbir yere bugüne kadar davetsiz misafir olmadık. Bir davet olursa tabii ki bunu değerlendiririz” cevabını verdi.
Tunus’a sürpriz ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşmesine ilişkin Erdoğan “Libya’daki olumsuz gelişmeler sadece Libya’da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor. Libya’da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara, Tunus’un çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı inancındayım. Libya’da ateşkesin sağlanıp siyasi sürece dönülmesi amacıyla atabileceğimiz adımlar, yürütebileceğimiz iş birliği üzerinde durduk” ifadelerini kullandı.
Libya’daki Hafter güçleri için de Erdoğan “Uluslararası karşılığı olan Serrac’la beraber adım atıyoruz, Hafter’in böyle bir vasfı yok. Libya’daki kardeşlerimizi bunlara ezdirmeyelim” açıklaması yaptı.
‘Türkiye, Libya’ya asker gönderecek mi?’ sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz hiçbir yere bugüne kadar davetsiz misafir olmadık. Bir davet olursa tabii ki bunu değerlendiririz” cevabını verdi. Libya ile imzalanan mutabakat sonrası Yunanistan’ın sert çıkışını da eleştiren Erdoğan “Yunanistan’ın burada herhangi bir söz sahibi olması diye bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
“Libya konusu önemli bir konu. Libya’daki olumsuz gelişmeler sadece Libya’da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor.
Bizim Libya’da bir an evvel ateşkesin sağlanarak siyasi çözüm sürecine dönülmesi amacıyla bu çerçevede yürüteceğimiz işbirlikleri neler olabilir bunların üzerinde durma fırsatımız oldu. Tunus’u istikrarın unsuru olarak görüyoruz. TBMM’den mutabakat metnini de anlaşmayı da geçirdik. Bundan sonraki süreci de bu istikamette devam ettireceğiz.
Yunanistan’ın burada söz sahibi olması söz konusu değil. Libya’da bulunan, 5 bini Sudan’dan, 2 bini Rusya’dan Wagner diye girenler hangi sıfatla geldiler, orada ne işleri, hangi bağlantıları var? Medya olarak sormanız lazım. Türkiye bir davet alırsa buna icabet eder. Hafter meşru değil. Uluslararası karşılığı olan Serrac’la beraber adım atıyoruz, Hafter’in böyle bir vasfı yok. Libya’daki kardeşlerimizi bunlara ezdirmeyelim.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca TİKA’nın Tunus’ta inşa edeceği hastane konusunda mutabakata varıldığını ve en kısa zamanda protokolün imzalanacağını söyledi.
TUNUS’A SÜRPRİZ ZİYARET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir araya gelen Erdoğan’ın, Libya’nın komşu Tunus’a ziyarette bulunması dikkat çekmişti. Libya’nın gündemden düşmediği bir dönemde gerçekleştirilen ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın