Bu müttefiklik değil, soytarılık! Rusya da YPG’li terörist eğitecek

ABD’nin Kuzey Suriye’de terör örgütü YPG’ye verdiği destek sürerken, dikkat çeken gelişme bu kez Rusya cephesinde yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in 8 Ocak’ta yapacağı görüşme öncesi Rusya, YPG ile ortaklığını daha da güçlendirecek bir adım attı. Haseke’de yerel unsurlarla askeri birlik kurmaya başlayan Rusya, burada YGP’li teröristleri eğitecek. Tel Temr ve Amude’de kayıt işlemleri başladı, ilk etapta 100 kişinin ismi listeye eklendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in 8 Ocak’ta yapacağı görüşme öncesi Rusya YPG ile ortaklığı daha da güçlendirecek bir adım attı. Rusya, Suriye’nin Haseke ilinde terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde askeri noktalarını korumak için yerel unsurlardan oluşan askeri birlik kuracak.
Haseke’deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye’de Beşşar Esad rejimine destek veren Rusya, ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke’de YPG/PKK işgalindeki Amude ilçesi ve Tel Temr beldesinde kendine bağlı bir birlik kurmaya başladı.
RUS ASKERLERİ YPG’Lİ EĞİTECEK
Tel Temr ve Amude’de kayıt işlemleri devam ederken, ilk etapta 100 kişinin ismi alım listesine eklendi.
400 kişiden oluşacak birliğe katılanlar, YPG/PKK’lı teröristlerden eğitim alacak. Birliğin görevi, Rusya’nın Tel Temr ve Amude’deki askeri noktalarını korumak ve Rus askerlerine eşlik etmek olacak.
Bu arada Rusya söz konusu 2 noktaya zırhlı araçlar ve ambulans helikopterleri sevk etti. Rusların, yakın zamanda prefabrik evler kurarak her iki askeri noktayı da genişleteceği öğrenildi.
RUSYA, YGP İŞGALİNDEKİ BÖLGELERE YERLEŞİYOR
Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla, ABD harekat mahalindeki üslerini boşaltırken, bunların bir kısmına Rusya girmişti.
ABD’nin çekildiği ve YPG/PKK’nın işgalinde bulunan Tişrin Barajı, Sırrin, Sebit, Ayn İsa ve Münbiç’teki Saidiye üssünde, Rus güçleri konuşlanmıştı.
Rusya, 20 Aralık’ta Barış Pınarı Harekatı bölgesinin güneydoğusunda, M4 karayolunun üzerinde yer alan Tel Temr beldesinde bir noktaya konuşlanarak gözlem noktası kurmuştu.
Rus güçleri halihazırda Münbiç, Aynularab, Rakka ve Haseke’de en az 10 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın