Rusya’dan ABD’ye yaptırım tepkisi

Rusya’dan, Trump’ın TürkAkım ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarına yönelik yaptırımları içeren savunma bütçesini imzalamasına tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova “Kamu borcu 22 trilyon dolar olan ABD, kredi değeri olan ülkelerin ekonomilerinin reel sektörünü geliştirmelerini yasaklıyor. Yakında nefes almamayı da talep edecekler ve buna çoğu uyacak” açıklaması yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rus enerjisinin Avrupa’ya taşınmasını öngören projelere yönelik yaptırım uygulanmasını hedefleyen savunma bütçe yasasının onaylanmasına tepki gösterdi.
“ABD, DÜNYADAKİ REKABETE DAYANAMADI”
Zaharova “Kamu borcu 22 trilyon dolar olan bir devlet (ABD), kredi değeri olan ülkelerin ekonomilerinin reel sektörünü geliştirmelerini yasaklıyor. ABD’nin ‘borç veren hayat ideolojisi’ dünyadaki rekabete dayanamadı” açıklaması yaptı.
ABD Hazine Bakanlığının sürekli ‘ekonomi tutuklama emri’ çıkarttığını belirten Zaharova, “Yakında nefes almamayı da talep edecekler ve buna çoğu uyacak.” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
ABD Başkanı Donald Trump, Rus doğal gazını, Karadeniz üzerinden Türkiye’ye taşıyacak ‘TürkAkım’ ile Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya uzanacak ‘Kuzey Akımı 2’ projelerine yönelik yaptırımları içeren 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası’nı (NDAA) imzalamıştı.
Yasa, Rus enerji ihracatına katkı sağlayan enerji boru hatlarının inşasında çalışan bazı gemi şirketlerine yaptırım uygulanması şartını getiriyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın