Son dakika gelişmesi: Libya, Türk Askeri istedi

Arap medyasının geçtiği son dakika haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) destekli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Türkiye’den asker ve ekipman desteği talebinde bulunma kararı aldığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin talep etmesi halinde asker gönderilebileceğini söylemişti. Darbeci Hafter ise Türkiye’yi tehdit etti.
Merkezi Dubai’de bulunan Orta Doğu Yayın Merkezi’ne (MBC) bağlı ve Suudi Arabistan fonlu haber kanalı Al Arabiya, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Türkiye’den asker ve ekipman desteği talebinde bulunma kararı aldığını iddia etti.
Al Arabiya’nın aktardığı son dakika göre; BM’nin desteklediği Al Sarraj hükümetinin gerçekleştirdiği Bakanlar Kurulu toplantısında, Türk Ordusu kuvvetlerinin başkent Trablus’a gönderilmesi kabul edildi.
HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI
Al Arabiya televizyonun iddiası, hem Türkiye hem de Libya tarafından henüz doğrulanmadı.
AL JAZEERA DA AYNI HABERİ GEÇTİ
Katar merkezli Al Jazeera televizyonu da kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Al Sarraj hükümetinin darbeci General Halife Hafter’e karşı Türkiye’den askeri destek almayı kabul ettiğini duyurdu.
ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin talep etmesi halinde asker gönderilebileceğini söylemişti.
HAFTER’DEN TÜRKİYE’YE TEHDİT
Darbeci Hafter’in sözde Ordusundan Körfez medyasına açıklamada, “Libya’ya gelecek herhangi bir Türk askeri gücünü hedef alacağız” denildi.
MUTABAKAT İMZALANMIŞTI
Suriye’nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına büyük darbe vuran Türkiye, Doğu Akdeniz’de tarihi bir adım daha atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” imzalamıştı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Irak ziyaretine ilişkin konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretine ilişkin konuştu. Erdoğan, “İlişkileri kapsamlı olarak ele alacağız” dedi. …

Bir yanıt yazın