Erdoğan:5.8’lik depremde 8 kadar yaralanma olayı söz konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sonrası İstanbul’a dönüşünde açıklama yaptı. İstanbul’daki depreme ilişkin bilgi veren Erdoğan, “8 kadar yaralanma olayı söz konusu. Hafif yaralı olanlar. Binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Binalarla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sonrası İstanbul’a dönüşünde açıklama yaptı.
İstanbul’daki 5,8’lik depremle ilgili bilgi veren Erdoğan şunları söyledi:
“Hava sahamıza girdiğimiz anda İstanbul ve çevresini etkileyen bir deprem haberini aldık. Şu an itibariyle 28 artçı sarsıntı kaydedildi. Artçı devamı mümkün olan bir durum. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay başkanlığında, acil afet yönetim merkezi faaliyete geçti. Depremle ilgili tüm koordinasyon ilgili bakanlık ve kurumlarımızın katılımıyla bu merkezden yönetilmekte.
Açıklamalar kimseyi yanıltmasın. Baktım bir kadın tweet atmış, köprüleri kullanmayın halatları koptu.. Böyle densizlik yapanlar var. Böyle bir şey söz konusu değil. 8 kadar yaralanma olayı söz konusu. Hafif yaralı olanlar. Binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Binalarla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar yüreğimizi yakacak bir haber almadık. Toplanma alanlarıyla ilgili açıklamalar yapılıyor. AFAD’ın on binlerce toplanma alanı vardır. “

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın