Hakkari’de teröre lanet yürüyüşü! Bayrağını kapan sokağa döküldü

Bugün Hakkari halkı ellerine Türk bayraklarını alarak Diyarbakır saldırısını düzenleyen PKK’yı protesto etti. Yürüyüş boyunca “Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir”, “PKK şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atıldı. Protesto gösterisi Hakkari Valiliği önünde son buldu.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK’nın bombalı saldırı sonrasında, 7 köylü hayatını kaybetmişti.
Bugün Hakkari halkı ellerine Türk bayraklarını alarak Diyarbakır saldırısını düzenleyen PKK’yı protesto etti. Hakkari halkı, HDP Diyarbakır il binası önünde PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklarını geri almak için oturma eylemi yapan annelere de destek çıktı.
Yürüyüşe Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Çukurca Kaymakamı Murat Öztürk, Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı ve kurum müdürleri de katıldı.
Yürüyüş boyunca “Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir”, “PKK şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atıldı. Protesto gösterisi Hakkari Valiliği önünde son buldu.
PKK PROTESTOLARI BÜYÜYOR
Öte yandan bugün Mardin, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Batman’da da bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde aynı amaçla yürüyüş düzenleneceği ve basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.
Müdürlük tarafından WhatsApp üzerinden gönderilen mesajda şu ifadelerin yer aldığı kaydedildi:
“Yarın saat 12:30 da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Valilik önündeki otoparka kadar olan güzergahta ‘TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ’ düzenlenecek olup; tüm kurum müdürlerimiz eksiksiz ve mazeretsiz olarak personelleriyle birlikte katılım sağlamalıdır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamu bankalarına promosyon müracaatında ilk günde beş yüz 46 bin başvuru

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından ilk günden başvuru rekoru kırıldı. Promosyon başvurularının ilk gününde …

Bir yanıt yazın