Erdoğan’dan MB Başkanı Çekinkaya açıklaması: Aynı kulvarda değildik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasına ilişkin “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik, gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik” değerlendirmesinde bulundu.
Hürriyet’te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik” dedi. Erdoğan kabine ve parti teşkilatında değişiklik olacağı iddialarıyla ilgili de, “Muhalefet bunu köpürtüyor. Siz de aynı çizgiye gelirseniz olmaz. Kabine değişimi gerektiğinde ben yapacağım, kimsenin söylemesi ile değişim yapılmaz. Beklenti içine girmeyin, muhalefetle aynı değirmene su taşımayın” değerlendirmesini yaptı.
CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK
Erdoğan, yeni parti çalışmalarıyla ilgili görüşlerinin de net olduğunu söyledi ve “Yeni parti kuran arkadaşlarımızın hiçbiri başarılı olamadı. Kuruluş ilkelerimize sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz” yorumunda bulundu. Toplantıda MHP’yle kurulan ittifakla ilgili görüşlerini dile getiren bazı milletvekillerine ‘cumhur ittifakı’nın devam edeceğini dile getiren Erdoğan, İstanbul seçimlerinin ardından herkesin özeleştiri yapmasını istedi. Erdoğan, “Tekrar gönüllere gireceğiz, daha çok çalışacağız. İstanbul önemli ama Türkiye değil. İstanbul’da belediye meclisinde üstünlük bizde ama biz daha da çok çalışacağız” ifadesini kullandı.
EKONOMİDE GÖSTERGELER İYİYE GİDİYOR
Ekonomide göstergelerin iyiye gittiğini dile getiren Erdoğan, “İhracat verilerine baktığınızda iyi gittiğini görüyoruz. Turizmde durum bu yıl çok çok iyi gidiyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de birinci yılını doldurduğunu hatırlatan Erdoğan, sistemin revize edilmesiyle ilgili muhalefetin yaptığı açıklamaları eleştirdi. Erdoğan, “Eski sisteme dönüş olmayacak” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın