ÖSYM, TYT, AYT ve YDT soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarını yayınladı

Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarı ÖSYM resmi sitesinde yayınlandı.
15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşen üniversiteye giriş sınavsı soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM resmi sitesinde paylaşılarak erişime açıldı.
Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT’nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilrler.
SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN
YKS’DE BARAJ PUANI 150 VE ÜZERİ
Evet. TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT’de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir.
SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.
TYT MATEMATİK SORUSU İPTAL EDİLDİ
ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları’nın ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlandığı kaydedildi.
Açıklamada, dün yapılan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile bugün gerçekleştirilen YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ÖSYM’nin internet sayfasından ulaşılabileceği belirtildi.
Açıklamada, TYT Soru Kitapçığı’ndaki matematik testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verildiği bildirildi.
Bu kapsamda, geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın