ABD’nin mektupla tehdit ettiği S-400 krizinde Moskova’dan yeni açıklama geldi

ABD’nin Türkiye’yi mektupla tehdit ettiği S-400 krizinde Moskova’dan yeni açıklama geldi. Rus şirketi bir kez daha füze savunma sisteminin iki ay içinde teslim edileceğini duyurdu
Rus şirketi Rostec’in başkanı, ”S-400 sisteminin Türkiye’ye teslimine 2 ay içinde başlıyoruz” dedi.
ABD Savunma Bakanı Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a mektup göndererek “Türkiye F-35 programından çıkarılacak, eğitimdeki Türk pilotlar ve uzmanlar geri gönderilecek” tehdidinde bulunmuştu.
ABD ile yaşanan S-400 krizinde yeni bir gelişme yaşandı. ABD Savunma Bakanı Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a bir mektup yolladı. Buna göre, Türkiye F-35 programından çıkarılacak, eğitimdeki Türk pilotlar ve uzmanlar geri gönderilecek.
ABD’de yayımlanan Foreign Policy dergisi, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasıyla ilgili ‘ciddi adımlar’ atmaya hazırlandığını iddia etti.
EĞİTİMDEKİ PİLOTLAR GERİ GÖNDERİLECEK
Dergiye göre Shanahan, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ABD’de eğitim gören Türk F-35 pilotlarının 31 Temmuz’dan itibaren Türkiye’ye dönmeleri gerektiğini ve yeni öğrenci alımının da yapılmayacağını söyleyecek.Türkiye’nin F-35 programına katılımı ise 31 Temmuz itibariyle askıya alınacak.
‘TÜRKİYE’NİN VAZGEÇMEK İÇİN HALA VAKTİ VAR’
Foreign Policy’de Lara Seligman imzasıyla yayınlanan haberde konuşan ABD’li bir üst düzey savunma yetkilisi, Türkiye’nin S-400’leri satın almaktan vazgeçmek konusunda hala vakti olduğunu belirterek, bunun üzerine F-35 eğitimiyle alınan kararların durdurulabileceğini kaydetti.
ABD, Rusya’dan S-400’lerin satın alınmasıyla ilgili hali hazırda Türkiye’ye birtakım yaptırımlar uygulamış ve F-35 ekipmanları ile materyallerinin teslimini askıya almak yönünde kararlar almıştı. FP haberinde, ABD ordusunun sağladığı eğitim olmaksızın Türk F-35 pilotlarının bu jetleri kullanamayacağı kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın