Trump’tan Rusya ie Esad’a çağrı: Katliam size ne sağlayacak?

İdlib’de her gün onlarca sivilin katledildiği Rusya ve rejim saldırıları hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Trump “Rusya, Suriye ve kısmen de İran’ın, Suriye’nin İdlib ilinde şiddetli saldırılar düzenlediğini ve ayrım gözetmeksizin çok sayıda sivili katlettiğini duyuyorum. Dünya bu katliamı izliyor. Amaç nedir, size ne sağlayacak bu? Durun!” çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib’deki saldırılara ilişkin “Rusya, Suriye ve kısmen de İran’ın, Suriye’nin İdlib ilinde şiddetli saldırılar düzenlediğini ve ayrım gözetmeksizin çok sayıda sivili katlettiğini duyuyorum. Dünya bu katliamı izliyor. Amaç nedir, size ne sağlayacak bu? Durun!” ifadesini kullandı.

Trump, İdlib’de her gün onlarca sivilin katledildiği Rusya ve rejim saldırılarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.  ABD Başkanı Trump, paylaşımında, “Rusya, Suriye ve kısmen de İran’ın, Suriye’nin İdlib ilinde şiddetli saldırılar düzenlediğini ve ayrım gözetmeksizin çok sayıda sivili katlettiğini duyuyorum. Dünya bu katliamı izliyor. Amaç nedir, size ne sağlayacak bu? Durun!” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Muhaliflerin çoğunluk oluşturduğu İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında. Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini ‘Gerginliği Azaltma Bölgesi’ ilan etti. Fakat rejim güçleri ateşkesi sık sık ihlal etti. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye’de geçen ay Esad rejimi ordusu ve İran destekli yabancı teröristlerden oluşan güçlerin, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 269 sivili öldürdüğü bilgisini paylaştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın