Maltepe’deki oy sayımında son durum: 67 sandık kaldı

İstanbul’un Maltepe ilçesinde AK Parti’nin itirazı üzerine başlayan yeniden oy sayma işleminde, ilçe seçim kurulu oy sayım kurul sayısını 2’den 6’ya çıkarttı. 1089 sandıktan 1022’sindeki sayım tamamlandı. Saat 16.00 itibarıyla 67 sandıktaki sayım devam ediyor.
Maltepe’de dün akşam saatlerinde ara verilen oy sayımı devam ediyor. Bin 89 sandıktan 112 sandığın sayılma işlemi devam ederken, sandık kurul sayısı 2’den 6’ya çıkarıldı.
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de Twitter’dan “Maltepe’de sayım yapılan masa sayısı 2’den 6’ya çıktı. Mazbata için son 112 sandık” açıklamasında bulundu.
67 SANDIK KALDI
Saat 16.00 itibarıyla sandıkların 1022’si sayıldı. Kalan 67 sandıktaki sayım ise devam ediyor.

YSK ‘SAYIMA DEVAM’ DEDİ
​AK Parti’nin İstanbul’daki seçime itirazı üzerine sandıkları tekrar açılarak sayılan Maltepe’de yeniden oy sayımındaki ilave kurullar ve yaptıkları sayım iptal edilmişti.
CHP 400 sandığın tekrar sayılması anlamına gelecek kararı Yüksek Seçim Kurulu’na taşımıştı. YSK, sayımın devam etmesine karar vermişti.
MALTEPE’DE OY SAYIMI NE KADAR SÜRECEK?

Maltepe’de kurul sayısının 12’ye çıkarılması durumunda sayımın bugün tamamlanabileceği belirtiliyor. İki kurulla devam edilmesi durumunda ise sayım işlemlerinin birkaç gün daha sürmesi bekleniyor. YSK, ilçe seçim kurulunca sayımın hızlı bir şekilde bitirilmesi gerektiği yönünde bir karar almıştı.
AK PARTİ İTİRAZ İÇİN MALTEPE’Yİ BEKLİYOR
Öte yandan AK Parti, ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle İstanbul’da seçimin iptali için olağanüstü itiraz başvurusunda bulunacak. Bunun için Maltepe’de yeniden sayım işleminin tamamlanması bekleniyor.
İstanbul seçimleri için olağanüstü itirazda bulunacaklarını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ”Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zamanda dilekçe ve eklerini YSK’ya teslim edeceğiz” demişti.
Twitter’dan dün bir paylaşım yapan Yavuz şunları kaydetmişti:
“Olağanüstü İtiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz, demiştik. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK’ya teslim edeceğiz inşallah.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın