AK Parti’nin itiraz dilekçesinde ‘300 bin şüpheli oy’ iddiası!

AK Parti’nin İstanbul’daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itiraz başvurusunda ‘300 bin şüpheli oy’ iddiasına yer verdiği öğrenildi. YSK’ya verilen dilekçede Büyükçekmece’deki usülsüzlük iddialarının gerekçeler arasında olmadığı belirtildi.
İstanbul seçimlerinin iptali için AK Parti’nin olağanüstü itiraz hakkını kullanarak Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun gerekçeleri ortaya çıktı. YSK, bu hafta hem bu başvuruyu hem de Büyükçekmece itirazını ele alacak. Talepler kabul edilirse 2 Haziran’da seçim tekrarlanacak.
300 BİN OY İDDİASI
AK Parti, İstanbul’daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itiraz başvurusunda İstanbul geneli için 300 bin şüpheli oyun kullanıldığı gerekçesine yer verdi.
Dilekçede, “Tespitlerimize göre; seçmen listesinde yapılan tüm bu maddi hatalar ve/veya kasti yanlışlıklar ve kanuna aykırılıklar sebebiyle gerçek durumu tespit edilemeyen şüpheli oy sayısı 300 binden fazladır. Bu sayı AK Parti ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında henüz netlik kazanmamış “(yaklaşık 13.500) oy farkının yaklaşık 20 katından fazladır” denildi.
ZİHİNSEL ENGELLİ 21 BİN 782 SEÇMEN
Dilekçede İstanbul’un 39 ilçesinde zihinsel engeli bulunan 18 yaş üstü toplam 21 bin 782 kişinin seçmen listesinde yer aldığı ve sandıklarda oy kullandığı da iddia edildi.
Kanuna aykırı olarak 19 bin 350 adet oyun, kısıtlı seçmen, ölü seçmen, hem cezaevi hem de başka seçmen listesinde kayıtlı seçmen, hükümlü seçmen, yerleşim adresi cezaevi olan seçmen yerine kullanıldığı da iptal talebinin gerekçeleri arasında.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın