Galatasaray Başkanı Cengiz: Palabıyık’tan müthiş rahatsız olduk

Galatasaray Başkanı Cengiz, Fenerbahçe derbisi sonrası maçta yaşanan hakem hataları ile ilgili A Spor canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Cengiz maçın hakemi Ali Palabıyık’a ateş püskürürken “Biz yıllardır diyoruz hakemler hata yapabilir. Ama hatalar sürekli hale gelirse, bunda kötü niyet ararız. Palabıyık bunu bize hissettirdi. Müthiş rahatsız olduk.” dedi.
CENGİZ’İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞU ŞEKİLDE;
“Maçı federasyon başkanımızla birlikte izledim. Dün herkes her şeyi gördü. Erman Hoca net ifadelerle yorumladı. Objektif bir izleyicinin kabul edeceği yorumları yaptı.
Kırmızı kart verildikten sonra Sn. Ali Palabıyık kendini hakem değil hakim yerine koydu. Biz yıllardır diyoruz hakemler hata yapabilir.
Ama hatalar sürekli hale gelirse, bunda kötü niyet ararız. Palabıyık bunu bize hissettirdi. Müthiş rahatsız olduk.
Hakemler takımlar arasında denge sağlamaya çalışıyor. Bir takıma kırmızı kart verdiyse diğerine de vermeye çalışıyor. Bu bizi rahatsız ediyor. Belki de Türk hakemliğinin gelişmemesindeki en önemli nedenlerden biri budur.
Ben camiamın haklarını kendi haklarımdan daha fazla savunmak mecburiyetindeyim. Biz direkt MHK ile temasta bulunduk. Beylerbeyi’nde Sn. Sabri Çelik, Sn. Muhittin Boşat ile bir araya geldik. İstişarelerde bulunduk.
“HATALAR YALNIZCA GALATASARAY’A YAPILDI”
Burada açık ve bariz hatalarda bulunulmuştur, bu bir takım aleyhine olmuştur: Galatasaray.
Aynı hatalar rakibimize yapılsa samimi söylüyorum, aynı rahatsızlığı duyar aynı tepkiyi verirdik.
Futbol dürüst bir oyunsa dürüstçe oynanmalıdır. Pusu kültürüyle bir tarafa yaptım, bu tarafa da yapmalıyım diye olmamalı.
Açıklamalarımızı virgülüne kadar seçerek yaptık. Dikkat edin açıklamayı akşama doğru yaptık.
Biz kimseyle fiziki bir savaşta değiliz. Sn. Ali Palabıyık ile ya da bize ciddi puan kayıplarına sebep olmuş hata yapmış hakemlerle kişisel problemlerimiz yok.
Biz sadece adalet yerine gelsin istiyoruz. Bir kişi hata yapmışsa onun cezalandırılmasını istiyoruz.
“ALİ PALABIYIK İLE DAVAMIZ VAR”
Ali Palabıyık’la kişisel sorunumuz yok. Ama Palabıyık’ın sahadaki yönetimiyle sonsuza kadar sorunumuz, meselemiz, davamız var.
Sadece Galatasaray için değil Türk futbolu için bu dava gerekli. Buna rakip taraftarların da inanmasını isterim.
Yoksa futbol yarışma olmakten çıkar. Pusu kültürü öne çıkar. Futbolda hiçbir yere gelemeyiz. Kusura bakmayın, biraz doldum.
Hiçbir rakip camiayı, kişiyi hedefe koymak amacında değilim. Biz yarışan tarafız. Bu yarışın adalet içinde olmasını istiyoruz.
Biz MHK ile bir saate yakın görüşmemizde şunu söyledik. Türk hakemliğinin nicelik olarak da yetersiz olduğunu belirttik onlar da bunu kabul etti.
Niteliğinde de eksik var tabii. Onlar da yeterli sayıda hakem olmadığını, üst üste vermek durumunda kaldıklarını ifade ettiler.
Bizim 400 milyon TL’ye yakın yıllık ödememiz var. Orada 10 tane rastgele çalınmış karar ile bir camianın kaderiyle rahatlıkla oynayamazsınız.
Sadece Galatasaray için değil tüm takımlar için bu böyle. Biz bunları anlattık gereğinin yapılmasını bekliyoruz.
“VAR konuşmalarını talep ettiniz mi?”
Mustafa Cengiz: Birçok duyum geldi gün içerisinde. Bunları filtreden geçirdik. Abdurrahim Bey’e gelen bilgi ‘Yan hakemin iki kere ısrar ettiği’ yönünde… Yazılı bir belge yok. Bir duyum geldi.
Bu konuda yerel federasyon yetkilidir. İsterse açıklayabilir. Biz de yerel federasyona IFAB’ın sözlü şekilde açıklayın dediğini duyduk. TFF bunu açıklayabilir hiçbir engel yok. Ama açıklanmadı.
Bu konuda birçok takımın canı yanıyor. Ama ben en çok şampiyonluk yolundaki Galatasaray’ın canının yandığını düşünüyorum.
Genel Kurul uzun sürdü. Yaklaşık bin kişi nasılsa ibra edildi diye düşünüp gitti. Bizim tüzükte idari ibra diye bir şey var. Başka hiçbir kulüpte yok.
“İPTALİ İÇİN BAŞVURACAĞIZ”
Özellikle yabancı sporcuların etkilendiğini söyleyebilirim. Bankalar olumsuz etkilendi. Futbol dışındaki branşlarda hala bu darbenin etkilerini hissediyoruz.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’den derbi sonrası flaş açıklamalar
Bu durumun olumlu etkilediği hiçbir şey yok. Yarın başvuru yapıyoruz bu kararı tümden iptal ettirmek için.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’den derbi sonrası flaş açıklamalar
Galatasaray’ın hukukçularını yüz metre yanımıza yaklaştırmıyoruz bu süreçte. Asla. Biz kendi hukukçularımızı yolumuza devam ediyoruz. Etik olarak…

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hakem hatalarına ve Sparta Prag’a yenilen Galatasaray Avrupa’ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında temsilcimiz Galatasaray, Çekya ekibi Sparta Prag’a 4-1 yenilerek turnuvaya …

Bir yanıt yazın