Diyarbakır’da dolandırıcılık operasyonu

Diyarbakır’da, sahte senet ve belgeyle yurtdışında yaşayan kişileri dolandırdığı iddia edilen, aralarında icra müdürü, asker ve polisin de bulunduğu çeteye yönelik 5 ilde yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Ocak ayında ise çetenin liderinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı

Sahte senet ve belgelerle yurtdışında yaşayan bazı kişileri borçlandırıp, banka hesaplarındaki parayı icra yoluyla alan dolandırıcılık çetesine yönelik, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Antalya ve Aydın’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda kamuda çalışan, aralarında icra müdürü, asker ve polisin de olduğu hakkında gözaltı kararı alınan 9 şüpheliden 6’sı yakalandı. Polis, diğer 3 şüphelinin yurtdışına kaçtığını tespit etti. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik’ ve ‘rüşvet’ suçlarıyla adliyeye sevkedildi. Örgüt üyelerinin şimdiye kadar 22 banka müşterisinin hesaplarındaki 10 milyon lirayı çekmeye çalıştıkları belirlendi.

9 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

Dolandırıcılık çetesinin liderinin de aralarında bulunduğu 7 Ocak’ta gerçekleşen operasyonda da, 9 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklanan zanlılardan birinin Interpol tarafından Almanya’da dolandırıcılık yaptığı için arandığının tespiti ile suç örgütünün uluslararası ayağı olduğu da belirlendi. Polis ekipleri, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için özellikle yurt dışında oturanların e-devlet üzerinden haklarında icra dosyaları olup olmadığını kontrol etmelerini, şüpheli bir durum fark etmeleri durumunda konuyu emniyete bildirmelerini istedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın