CHP’den “Büyükçekmece’de sahte tutanak iddiası!

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “Yasal tutanaklarla istedikleri sonuçları alamadıkları için Büyükçekmece’de hazırlanan sahte tutanakların doldurulduğu bilgisini alıyoruz” diyerek YSK’ya tepki gösterdi.
CHP TBMM Grubu’nun İstanbul’da demokrasi nöbetine devam ettiğini ifade eden Altay, grup olarak demokrasi nöbetini değerlendirdiklerini ifade ederek, “Bu toplantıya İstanbul İl başkanımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’da katıldı.
Hukuki bir süreç siyasallaştırmak suretiyle siyasal bir süreç yaşatılıyor. Ancak şunu söylemek isteriz ki Büyükçekmece’de seçmene taciz, Maltepe’de sayıma fren yapılıyor engelleme yapılıyor. Bilinçli bir şekilde Maltepe’de tekrar ikinci defa sayılması gereken ve sayımına da başlanan oyların sayım işleminde bilinçli kontrollü bir yavaşlatma olayı yaşıyoruz. Maltepe’de henüz sayım işlemi tamamlanamadı” dedi.
BÜYÜKÇEKMECE’DE POLİSLERE HAZIR TUTANAK TUTTURULDUĞU İDDİASI
Büyükçekmece’deki olayın vahim ötesi olduğunu belirten Altay; “Telefonum şu anda yanımda yok ama Büyükçekmece Emniyet müdürlüğü’nün etrafında ayrıcana bir emniyet koridoru var bir abluka var. Polisler içerideki polisleri onlarca otobüse çevik kuvvet polisi koymak suretiyle Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan iş ve işlemle ilgili bir duvar örmüşler. Çok merak ediyorum sabahtan beri Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde ne yapılıyor? Bize şöyle bulgular geliyor; 5 gün boyunca Büyükçekmece halkına adeta taciz ve basınç uygulayarak nereye oy verdiklerinden tutunda, 5 yaşındaki çocukları sahte seçmen diye kaydeden polisin dışarıda tuttukları tutanaklarda istediği sonucu alamadığını anlıyoruz. Hal böyle olunca şimdi Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislere hazır tutanak tutturulduklarıyla ilgili ciddi bir duyuma sahibiz. Buradan yetkililere sesleniyorum; Büyükçekemece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislere dışarıda vatandaşların evlerine yaptıkları ziyaretlerde polislerin zorlamasına rağmen vatandaşların imzalamadıkları tutanakların yerine sahte tutanaklar tutulduğuna dair bilgi ve emare var. Bu konuda yetkililerden öncelikle bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu.
Seçimlerin çoktan bitip Türkiye’nin kendi gündemine dönmesini belirten Altay, “Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi çalışan YSK’nın da bir an önce üstlendiği görev ve sorumluluk çerçevesinde anayasa ve kanunlara uygun bir şekilde görevini yapması ve görevini yaparken iktidardan etkilenmemesini de bekliyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi çıkamadığı sandıktan çıkamadığı sandığın içine polisi ve sahte tutunakları, savcıyı ve mesnetsiz soruşturma evraklarını sokarak bu sandıktan çıkma peşindedir. Seçim bitmiştir. Ekrem İmamoğlu 13 bin 970 oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Bunu artık herkesin kabul etmesi bir zorunluluktur” dedi.
“Bu inadın. İnatta bir murattır mantığıyla sürdürülen bu inatlaşmanın hiç kimseye özellikle sayın Erdoğan’a bir yararı yoktur” diyen Altay şöyle devam etti;
“İnat bir murat değildir. Sayın Erdoğan bu seçimin kaybedildiği gerçeğiyle yüzleşmek zorundadır. Bilmelidir ki sayın Erdoğan en yakın çalışma arkadaşları tarafından kandırılmıştır. En yakın çalışma arkadaşları şimdi kendi kusurlarını kapatmak için sayın Erdoğan’a komplo teorilerini önüne koyarak ikna etmeye ve inandırmaya çalışmaktadırlar.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın