ABD’den 35 ülkedeki vatandaşlarına ‘Kaçırılabilirsiniz’ uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan vatandaşlarına Türkiye dahil 35 ülke için seyahat uyarısı yapıldı. Bakanlık, seyahat uyarılarına ‘Kaçırılabilirsiniz’ anlamına gelen ‘K’ sınıfını ekledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına yaptığı seyahat uyarılarına ‘Kaçırılabilirsiniz’ anlamına gelen ‘K’ sınıfını ekledi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu uygulamanın söz konusu ülkelere seyahatle ilgili riskin arttığı anlamına gelmediğini ifade etti.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre Wall Street Journal gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün “K sınıfı uyarı, ABD vatandaşlarının hangi ülkelerde kaçırılma veya rehin alma riskleriyle karşı karşıya kalabileceklerini gösteriyor” dediğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarılarında ‘Terör tehlikesi’ için ‘T’ ve doğal afet uyarısı için ‘N’, toplumsal olaylar için ise ‘U’ harflerini kullanıyor. Böylece, ‘Kaçırılma riski’ anlamına gelen ‘K’ uyarısı da bu listeye eklenmiş oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye seyahatle ilgili uyarılarının bulunduğu internet sayfasında “Güvenlik güçleri, sınırlı sayıda ve gizli delillere dayanarak, ABD vatandaşları dahil, on binlerce kişiyi terörist gruplara üye olmakla suçlayıp gözaltına aldı. ABD vatandaşlarına Türkiye’yi terk etme yasağı da getirildi” deniyor.
LİSTEDE HANGİ ÜLKELER VAR?
ABD’nin yeni seyahat uyarısı sınıflandırmasına Türkiye dahil toplam 35 ülke dahil edildi. Bu ülkelerin önemli bölümü Afrika ve Ortadoğu’da bulunuyor:

— Afganistan
— Irak
— Rusya
— Cezayir
— Kenya
— Somali
— Angola
— Lübnan
— Güney Sudan
— Bangladeş
— Libya
— Sudan
— Burkina Faso
— Malezya
— Suriye
— Camerun
— Mali
— Trinidad Tobago
— Orta Afrika Cum.
— Meksika
— Türkiye
— Kolombiya
— Nijer
— Uganda
— Kongo Demokratik Cum.
— Nijerya
— Ukrayna (Rusya kontrolündeki bölgeler)
— Etiyopya
— Pakistan
— Venezüella
— Haiti
— Papua Yeni Gine
— Yemen
— İran
— Filipinler

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın