Kılıçdaroğlu:Türkiye’nin aydınlığa veya kaosa sürüklenmesi YSK’nın elinde

İYİ Parti lideri Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı. 7 madde halinde YSK’ya çağrı yapan Kılıçdaroğlu ”Yüksek Seçim Kurulu (YSK), alacağı bir kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye’yi kaosa sürükleyecektir” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı.

AKŞENER: TÜRKİYE’DE 10 GÜN BOYUNCA BİR KAOS YAŞANMAKTADIR

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:”17 yıldır iktidarsınız. 17 yıldır seçim yapılıyor bu ülkede ve iddiasınız hep Türkiye’de sandık güvenliği muhteşem oldu. AK Parti kazandığında muhteşem karşısında bir başka siyasi partinin adayı kazandığı zaman da hile var. Temel problem eğer sandık güvenliğini sağlayamamışsanız suçlusu sizsiniz. Bostan korkuluğu muydunuz? 3 ay ikamet etme zorunluluğu olan yasadaki zorunluluğu siz kaldırdınız. İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım 2 oyla kazanmış olsaydı biz bunları konuşuyor olacak mıydık? Büyükçekmece’de okullara gidip 15 yaşındaki çocuklara ifade verdiren polis marifetiyle ifadeler alan seçim anlayışı olamaz. Türkiye’de böyle bir şey Evren döneminde bile görülmedi. Sandık görevlilerinin asker olduğuna dair şikayet var Sayın Erdoğan’ın ağzından. Kocaeli’de köylerde imamlar görevlendirildi. Köylerde sandık başkanı olan imamlarımız var. Bunları tayin eden sizsiniz. Bitmeyen bir FETÖ isnadı var her konuda niye mücadelenizi doğru dürüst yapmıyorsunuz? Sayın Erdoğan o gün cemaat denilen bugün FETÖ denilen o gruba karşı uzaktı. Aradan ne zaman geçti ne oldu kim ya da kimler Sayın Erdoğan o masaya o grupla masaya oturdu? Kim oturttu kardeşim seni?

”12 EYLÜL’DE BUNU YAŞAMADIK”

Türkiye’de 10 gün boyunca bir kaos yaşanmaktadır. İnsanların heyecanı huzuru ortadan kalkmıştır. Sayın Erdoğan beceriksiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen sinirini milletimiz üzerinden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. Bir fatura kesilecekse o faturayı önce damadının önüne koymalıdır. İçişleri Bakanı’na o faturayı kesmelidir. Millete öküz diyen o milletvekiline faturayı kesmelidir. AK Parti’nin adayları Türkiye genelinde kazanıncaya kadar seçim yapın. Böyle bir şey olabilir mi? 12 Eylül’de biz bunu yaşamadık. Sayın Bahçeli’nin büyükşehirleri seçelim gerisini kendileri atasın teklifinin Türkiye’yi eyaletlere bölme anlamını taşıyan bir teklif olduğunu sizlerle paylaşmak isterim.

”MECLİS BAŞKANLIĞI’NA BİNALİ YILDIRIM’I ADAY GÖSTERİN”

Kulak çekin demiştim o sandıklarda Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı için tekrar aday olduğunda kulağı kopar morartılır o kulak. Sayın Binali Yıldırım siz bu ülkede başbakanlık yaptınız meclis başkanlığı yaptınız ve aday oldunuz partinizin içindeki beceriksiz insanların ortaya koyduğu tavrın önüne geçtiniz. Söyledik istifa ettiniz. Buradan teklifte bulunmak istiyorum Sayın Yıldırım, Sayın Erdoğan Mustafa Şentop’u istifa ettirin Meclis Başkanlığı’na Binali Yıldırım’ı aday gösterin.”

KILIÇDAROĞLU’DAN YSK’YA 7 MADDELİK ÇAĞRI

Kemal Kılıçdaroğlu ise özetle şunları söyledi:

”Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Çok acı bir olay. Seçim yapıldı itirazlar yapıldı. Şimdi biz bu seçimi nasıl iptal ettirebilirizin arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. YSK tekrar toplanıyor 7 madde halinde YSK’yı göreve çağıracağım.

  1. madde YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
  2. madde YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.
  3. madde YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.
  4. madde YSK demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.
  5. madde YSK hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır.
  6. madde YSK’da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?
  7. madde İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye’yi kaosa sürükleyecektir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın