Ak Parti’den “YSK’ya usulsüz atama” suçlaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerinde oyların yeniden sayımı ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Yavuz, geçersiz oyların yüzde 88.5’nin sayıldığını, 5 bin 69 oyun Binali Yıldırım’a yazıldığını söyledi. Tüm oyların sayımının sürdüğü 5 ilçede ise oyların yüzde 6’sının sayıldığını aktardı. YSK’nın sandık görevlilerini atarken usulsüzlük yaptığını ileri süren Yavuz “13 ilçede 5 bin 21 kişi liste dışından atandı. Merak ediyorum bunlar arasında FETÖ’den ihraç edilen kamu görevlileri var mı?” dedi.
Ali İhsan Yavuz’un açıklamalarından satır başları:
Bizim belgelerimize ilişkin hiçbir itiraz gelmiş değil. Sadece kendi tezlerini desteklemek amacıyla olanı biteni hafife alan bir takım hamleler gördük. Bizim ileri sürdüğümüz rakamları belgeleri çürüten bir bakış açısı karşı görüş görmedik. Maalesef kamuoyunun kafası sanki bilerek karıştırılıyor gibi geliyor bana.
CHP yetkilileri ve Sayın Akşener açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun çok isabetli bir ifadesine rastladım. Olay bir demokrasi olayıdır diyor biz de işte bunun için uğraşıyoruz kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Eğer mesele Kılıçdaroğlu’nun dediği gibiyse onların da bize yardımcı olması lazım.
Daha önce seçim kurulları tedbir kararları vermemişti. Bu son derece manidardır.
CHP’LİLER YÜZDE 93 DİYOR AMA…
CHP’liler geçersiz oyların yüzde 93’ü sayıldı diyor. CHP’lilerin verdiği oranlar kesinlikle doğru değil.
CHP’li yetkililerin YSK’ya dönüp parmak sallar bir tarzda baskı yapması acaba anayasanın 138. Maddesine göre nerede duruyor.
Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz asla hukukun dışına çıkmayacağız. Yasal yolları denek hakkımız sonuna kadar da bunu deneyeceğiz.
Bizim yaptığımız sandıktan çıkanı kabul etmemek değil. Sandığa ne girmişse girdiği şekilde çıkması ve kayıtlara da o iradeyle kaydedilmesidir.
Yine bizim yaptığımız insanları yanıltmak değil. Her şey tam olarak ortaya çıksın diye belgeleri bilgileri derliyoruz ve açık aleni şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Demokrasinin üzerine gölge düşmesin sorumlular tespit edilsin gerçek ortaya çıksın.
MADDİ HATALAR YÜZDE 80 ALEYHİMİZE
Maddi hata yüzde 80 bizim aleyhimize nasıl oluyor? Şu an itibarıyla fark 14 binlere inmiş durumda.
Maddi hatalar bizim aleyhimize… Geçersiz oylar sayılıyor bizim aleyhimize tüm bunlara rağmen diyorlar ki bütün bunları unutun.
Bir an önce bu işi bırakın da biz mazbatamızı alalım diyorlar. Yangından mal kaçırır gibi davranıyorlar. Bunu bizden kimse beklemesin.
Biz bize emanet edilmiş her oya sona kadar sahip çıkma bizim için bir vecibedir bir vazifedir.
Sadece geçersiz oy sayımından AK Parti lehine kaydedilen oy sayısı 5069 oydur. Daha da artacaktır bu. Yüzde 88,5 itibarıyla 5069 oy bize kaydedilmiş görünüyor.
TAMAMI İÇİN KARAR VERİLEN SANDIKLARIN YÜZDE 6’SI SAYILDI
Oyların tümünün ne kadarı sayılmış? Yüzde 5.9’u… Tablo şu anda tüm oyların sayımı anlamında sadece yüzde 5.9’u sadece sayılmıştır. Yazık değil mi?
Geçersiz oyların sayımından lehimize 5 bin 069 oy yazıldı. Oyların yüzde 88.5’i sayıldı.
Kalan tüm ilçelerde de sayılsın yapılsın diye YSK’ya gittik dün. Nasıl karar verilir onu bilemeyiz ama biz bütün oylar sayılsın istiyoruz. Şaibe ortadan kalksın istiyoruz. Bütün bu sayımlarla diyorlar ya ona da yazıldı buna da yazıldı. 29 binler 14 bin küsürlere inmiş durumdadır.
E be kardeşim 1 Nisan’da 29 bin olan bugün 14 binleri görüyor ise demek ki ortada bir oy yolsuzluğu var. Suiistimal var, usulsüzlük var.
Bu organize bir usulsüzlük niye diyoruz? Büyükçekmece’yi biraz daha netleştirelim. Usulsüzlük nasıl olmuş. Belediyede çalışan bir işçi nüfus müdürlüğünde görevlendirilmiş. Bu kişi sahte belge düzenliyor ve bir takım işlemler yapıyor. 353 kişi cumhuriyet başsavcılığı tarafından suç duyurusunda bulunulan kişilerin adetini gösteriyor.
Bu kişi 28 Mart 2017’de giriyor 18 Ocak 2019’a kadar çalışıyor. Bütün iş bitiyor zaten. Bu kişi yaptığı işlemler 7 bin 486 kişinin kaydında şüphe oluşturacak şekilde… Bu kişi boş arsaya kayıt yapıyor. Üç tane tır garajını iki tane anaokulunu adres olarak gösteriyor. Boş arsaya ikamet kaydediliyor.
13 İLÇEDE USULSÜZ ATAMALAR VAR
Kamu görevlileri listesi veriliyor. Bu listenin içinden ata deniyor. İlçe seçim kurulları nasıl, neden yapıyorsa 16 bin 491’ini o listeden atıyor. O listenin dışına kayıtsız şartsız çıkamazsın demesine rağmen 5 bin 021 kişi de çıkıyor. Bu sadece 13 ilçede. Tamamına baktınığınız zaman bence 10 bini geçecek.
BU MESELE BURADA BİTMEYECEK
Bununla kalıyor mu? Dışarıdan atıyor. TSK’da görevli insanları atıyor. Hem de ilçe seçim kurulu başkanları en iyi hukuku bilmesi gerekenler yapıyorsa bu yakışıyor mu? Şimdi CHP’nin yapması gereken şu adeta hukuk cinayeti. Bu sehven yapılmış bir şey değil. Bu mesele burada bitmeyecek. Daha kullanabileceğimiz yollar, yöntemler var. Onların hepsini kullanacağız. YSK nezdinde ileri sürebileceğimiz iddialarımız var onları da kullanacağız ama onlarla da yetinmeyeceğiz.
İSTANBUL’DA SEÇİMİN İPTALİ OLUR MU?
Bir gazetecinin, “Açıkladıklarınıza dayanarak İstanbul’da seçimin iptali olabilir mi?” şeklindeki soruya, “Hep Büyükçekmece’yi örnek gösterdik ama birçok ilçede böyle durumlar var. Bunları da sizlere açıklayacağız. Bu işin temelini çökerten sıkıntılar var. O zaman gelin, hukuki yollarla bu işi sağlayalım diyoruz. Attığımız adım neydi? Tümü sayılsın. Ardından bu belge ve bilgileri olağanüstü itiraz yoluyla yapabiliriz. İstanbul’da olanlar geçmişte Yalova’da olanların yüz katıdır. Sorunun cevabı net şekilde şudur. Bütün yolları kullanmaya devam edeceğiz.
2,5 AYDA BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ USULSÜZLÜĞÜN ÖNÜNE NEDEN GEÇİLMEDİ?
Biz elimizden geleni yaptık. Soruşturma dosyası açıldı. Büyükçekmece belediyesinden isimler ifade verdi. Dosya olgunlaştırılmaya çalışıldı. O zaman direkt anlayamıyorsunuz, olgunlaştıkça geldiğimiz noktada anlayabiliyorsunuz. Dosyanın tamamlanması istikametinde kolluk güçleri çalışmalarını yapmıştır. Arkadaşlarımız gereken adımları atmaya çalışmıştır. Bu organize bir usulsüzlük gibi duruyor.
ORGANİZE USULSÜZLÜK KONUSUNDA BİLGİ VAR MI?
Bizde çok bilgi var. Biz bunların da ötesinde bilgilere vakıfız. Olgunlaştırdıkça sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu meselenin ardında çok daha farklı şeyler çıkacak. Bu sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı? diye merak ediyorum. Buna ilişkin bilgi ve emarelerimiz var. Bir akıl, birleştirip böyle bir usulsüzlüğün ortaya çıkmasına olanak verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın