TÜED Yüreğir Başkan Adayı Dağtekin: Emeklimizi ezdirmeyeceğiz

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan, iş adamı gazeteci-yazar Aziz Dağtekin, ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek,” Ekonomik krizler, küresel oyunlar insanımızın birbirine olan güven ve saygısını kaybettirdiğinden emekliyi her yönüyle çok zor günler beklemektedir.”dedi.

Yaşanan her kriz ve kaosta ortaya çıkan ekonomik krizin faturasının kime çıkacağının krizin etkileri karşısında kimlerin ezileceğini görmek için kahin olmaya gerek kalmadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkan adayı Aziz Dağtekin, “2018 yılında yaşanan ekonomik krizin faturası 2019 yılında 93 milyar lira halka zam olarak yansıyacaktır. Açıklanan 2018 eylül ayı açlık sınırı 2 bin 214 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 237 lira. Tek çalışanın aylık harcaması ise, 2 bin 360 liradır. Bu tablolarda gösteriyor ki emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında asgari ücret almakta kriz ve kaostan gelen ekonomik krizin altında inim inim inlemekte ve yine yoksullaşma hızla devam etmektedir. Görülen şudur, açıklanan bütçe açığı ile zam furyası ve ekonomik kriz daha da şiddetlenerek devam edecek emeklinin ve dar gelirlinin durumu daha da kötüye gidecektir.

Bu da gösteriyor ki; emekli her platformda yalnızlığa ve çaresizliğe itilmek istenmektedir. Emekli kardeşim, büyüğüm unutma ki yalnız değilsin. Senin gür sesin olmak, acını, sevincini paylaşmak için Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi’nin 17 Şubat 2019 günü yapılacak olan olağanüstü kongresinde şube başkanlığına adayım.” diye konuştu.

“Çıktığımız bu çetin ve zorlu yolda yılmadan sana yakışan hizmeti, hizmet ehli ekibimizle birlikte ayağınıza getireceğimizden emin olun.  Emeklinin her alanda kaybolan itibarını yeniden tesis etmek büyük bir aile olduğumuzu kanıtlamak için kıymetli desteğinize ihtiyaç hasıl olmuştur.” diyen Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkan adayı Aziz Dağtekin “Sahipsizlik, örselenmek, ötekileştirilmek, yalnızlığa itilmek kaderin olmasın. Cenazede, düğünde, hastalıkta, sağlıkta hülasa her platformda yanınızda olabilmemiz ve projelerimizin hayat bulabilmesi için senin de kıymetli oylarınla ekibimize sahip çıkma zamanındır.

Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin Türkiye Emekliler Derneği Adana Yüreğir Şube Başkanlığına adaylığını açıkladı. Dağtekin, “Emeklileri tefeciye rantçıya ezdirmeyeceğiz.” dedi.

Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım. Mazluma yunus, fırsatçılara yavuz olalım. Emekliyi tefecilere, faizcilere ve rantçılara ezdirmeyelim. Tek ses, yek vücut olalım.  Bu vesileyle aday olmamız hususunda bize taleplerini ileten, çıkmış olduğumuz bu zor ve meşakkatli yolda bizlerle birlikte yürüyen, destek veren bizler adına helal oy isteyen her bir dernek üyemizi ve bizi seven dostlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyor, binlerce emekli kardeşimin solan yüzünün ve tükenen ümidinin bize gösterecekleri teveccühleri sayesinde yeniden yeşermesini diliyor hepinizi Allaha emanet ediyorum.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın