“Balton musun Dalton musun bilmem, Kürtleri koruyacaklarmış”

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli’den sürpriz bir öneri geldi. Türkiye’de son günlerde yaşanan şiddet olaylarına atıfta bulunan Bahçeli “Ruh sağlığı yasasına ihtiyaç var” açıklamasında bulundu. Bahçeli ayrıca Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için de “ABD ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin; Türkiye Fırat’ın doğusuna hak için, adalet için, hukuk için, beka için, mazlumların güvenliği için girmeli, gereğini yapmalıdır” ifadelerini kullandı.
Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli’den sürpriz bir öneri geldi. Türkiye’de son günlerde yaşanan şiddet olaylarına atıfta bulunan Bahçeli “Ruh sağlığı yasasına ihtiyaç var” açıklamasında bulundu. Bahçeli, Taksim’deki yılbaşı kutlamalarında açılan Suriye bayrağı olayına ilişkin ise “Yılbaşında Taksim’de Suriye bayrağı açılması provokasyon, olay araştırmalı” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli ayrıca Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için de “ABD ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin; Türkiye Fırat’ın doğusuna hak için, adalet için, hukuk için, beka için, mazlumların güvenliği için girmeli, gereğini yapmalıdır” ifadelerini kullandı.
Meclis’te konuşan Bahçeli’nin konuşmasında satır başları…
Ülkemizde basın özgürlüğü ile ilgili tartışma yaşanmaktadır. Sınır Tanımayan Gazetceiler Örgütü, Türkiye’de muhalif basının sindirildiğini belirterek, eleştiri dozunu gittikçe artırmaktadır. Türkiye’nin kara listeye girmesi için ince bir işçilik söz konusudur. FETÖ’yle mücadele sürecinin basın özgürlüğüne tehdit olduğu bile değerlendirilmiştir.
Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte Türkiye’nin otoriterliğe kaydığı söylenmektedir. Bu iddiaların hepsi zırva ve hayal ürünüdür. İhanetin, suçun, cinayetin özgürlüğü olmaz. Darbeye teşebbüsün özgürlüğü hiç olmaz. Güvenlik duvarı yıkılıp vatanımız harap olduğunda ne özgürlüğünden bahsedeceğiz.
Özgürlük insan hakkıdır, buna itiraz yoktur. Milli haklara, maneviyata saldırmak da bir nevi eşkiyalıktır ve yeri ceza hukukundadır. 10 yıldır çektik, özgürlük tıpkı demokrasi gibi birilerinin tekeline girerek derin manasından koptu. Bize onursuz özgürlük dersi verenlerin, durum ve konum hatırlatması yapanların kuyumuzu kazmalarıan asla izin vermeyeceğiz.
RUH SAĞLIĞI YASASI ÇAĞRISI
Vatandaşlarımızın maddi ve manevi zorluklarının yanında ruhsal olarak sorun yaşadıklarını görüyoruz. Ağırlaşan problemlerin farkındayız. Hakların, sınırların ve yetkilerin açık ve net şekilde belirlendiği bir toplumsal sözleşmeye yani ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de bu alanda bir boşluk hakimdir. Ruh sağlığı yasasının bu yıl içerisinde TBMM’den çıkarılmasını temenni ediyorum. Bu konuda bir kanun teklifi hazırlayan genel başkan yardımcımızı tebrik ediyorum…
Genç akademisyen Ceren Damar evladımız hunharca bir katil tarafından katledilmiştir. Ünivesitede yaşanmıştır ve akademik hayatımız saldırıya uğramıştır. Kanlı saldırılarda hayatını kaybeden bütün mazlumların ailerine başsağlığı diliyorum.
TAKSİM’DEKİ YIL BAŞI KUTLAMALARI
Sosyal dokumuzu bozmak, siyasi dengemizi baltalamak, toplumsal huzuru boğazlamak için tezgahlar ithal edilmektedir. Mesela, Taksim’deki yıl başı kutlamaları sırasında bir grubun Suriye bayrağı açması infiale yol açmıştır. Açık bir provokasyondur ve bu olayın arkasındaki isimler ortaya çıkarılmalıdır. Konu önemlidir, ihmali halinde ağır sonuçlar doğacaktır. 31 Mart öncesi huzuru kaçırmak istiyorlar, 1 Nisan sabahı için hazırlık yapıyorlar.
ABD’NİN SURİYE’DEN ÇEKİLME KARARI
ABD Başkanı Trump, Suriye’den askerlerini çekeceğini duyurmuştu. Takvim duyurulmuş, en geç 100 gün içerisinde çekilmenin tamamlanacağı ifade edilmişti. Trump’ın Suriye’den çekilme iradesine kuşkuyla baktık. Sabah başka akşam başka konuşan bir şahsın ne dediğinden çok ne yaptığına bakmak gerekir… Çekilmeyle ilgili çelişkili açıklamaların yanında, ‘Kürtlerin Türkler tarafından katledilmemesi’ vurgusuyla skandal açıklamalar yapılmıştır.
BOLTON’IN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ
Balton musun Dalton musun bilmem, Kürtleri koruyacaklarmış. Türkiye bağımsız ve egemen bir devlet olarak neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı. Bunlar terörist ve katildir. PKK/ YPG’yi Kürt kökenli kardeşlerimizle ilişkilendirmek alçak bir saptırmadır PKK/YPG başka Kürtler başkadır. Bunları birbirine karıştıran ABD sap yiyip saman üretmektedir. Konu Kürt kökenli kardeşlerimiz ise, onları Washington, Brüksel, Paris, Londra değil tarih şahittir ki Ankara sevecek ve Türk milleti ölüm pahasına kucaklayacaktır.
ABD acaba, Türkiye ile Suriye’nin sıcak çatışmaya girmesi için PKK/YPG ile kumpas mı hazırlamaktadır?.. ABD’nin çekilme kararı oyun ve stratejik oyalamadır. Öngörü hataları ve aşırı iyimserlik, beka düzeyinde kayıp ve tehlikelere neden olabilecektir.
FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON
Suriye’deki tablo karmakarışıktır. Irak’tan çekiliyorlardı, Afganistan’dan dönüyorlardı. Ama ne çekildikeri ne de döndükleri görülmüştür. ABD’nin bir yetre gitmeye niyeti yoktur… Türkiye’nin duruşu ve başarısı, ABD’nin hesaplarını gözden geçirmesine neden olacaktır. Türkiye Fırat’ın doğusuna girmeli gereğini yapmalıdır. Başkalarının ne diyeceği ile ilgilenemeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, terörle mücadelede hükümetin arkasındadır. Mücadelemiz haklıdır, hukukidir, meşrudur.
CUMHUR İTTİFAKI MESAJI
CHP’nin hal-i pürmelali, diğer ortakların ahvali söze gerek bırakmıyor. Tükenmişler, sıfırı çoktan tüketmişler… CHP’nin itirazları, diyalog önerileri, sorunları barışçıl yönde çözme çağrıları arızalıdır… ‘Cumhur İttifakı’ geleceği planlarken; zilletin faillleri, Türk askerine psilkolojik harekat yapan sefiller layıklarını bulacaklardır… 31 Elkim mahalli idareler seçimlerinde cevaplarını alacaklardır.

Ya beka ya da bela, ortası yoktur, başka da alternetif kalmamıştır. 31 Mart 2019 kritik bir yol ağzıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam manasıyla kökleşmesi için 31 Mart’ın geçilmesi şarttır. Bir kez daha uyarıyorum; 1 Nisan sabahı istikrarsızlık rüyası görüp sarı yelek hülyasına kapılanlar pişman olacaklardır. Yanlış hesabın Türk milletinden döneceğini çok iyi bilmelidirler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kurum’un hediye poşetini çöpe atan Murat Ünalmış, geri vites yaptı!

Oyuncu Murat Ünalmış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum adına evine getirilen seçim torbasını …

Bir yanıt yazın