TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında kavga çıktı

TBMM Genel Kurulu’nda süren ‘2019 Mali Yılı Bütçe Görüşmeleri’ sırasında kavga çıktı. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, CHP ve HDP’ye yönelik olarak “PKK’lılarla görüşüyorsunuz” sözleri gerilime neden oldu. Çıkan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü.
Bütçe görüşmelerindeki küfür kavgaya neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, İYİ Parti’nin CHP-HDP’nin kuyruğuna takıldığını belirterek, “Bu ittifaka Meral Akşener’in takılmasını anlamıyorum” ifadesini kullanması gerilime neden oldu. Muş kürsüde konuşurken, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, oturduğu yerden “Hass…ya” diye bağırdı.
Küfürlü tepki tansiyonu yükseltti. AKP’li milletvekilleri İYİ Parti sıralarına doğru yürüdü. Meclis Başkanı Binali Yıldırım, oturuma ara verdi. CHP ve İYİ Partililer, AKP’li milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı. İtiş kakış sırasında bazı AKP’li vekiller yere düştü. Tepkilere rağmen salondan çıkmak istemeyen Öztürk’ü Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk kolundan çekerek kulise çıkardı.
Arbedeyi cep telefonu ile çeken CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’e de iktidar milletvekilleri “Ali Şeker yapma, olmuyor” diye tepki gösterdiler.
Öztürk’e küfürlü konuşmasından dolayı Meclis’ten 2 birleşim çıkarma cezası verildi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan, “Çok üzüldüm, tasvip etmiyorum” dedi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, “PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, …

Bir yanıt yazın