“Seçimlerde kadınlara oy vermeyeceğim” diyen dekan istifa etti!

“Seçimlerde kadınlara oy vermeyeceğim” diyerek takipçilerine de aynı çağrıyı yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Mehmet Karalı görevinden istifa etti. Karalı skandal açıklaması için ‘düşünce özgürlüğü’ dedi.
“Kadınlara oy vermem” açıklamasıyla tepki çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı görevinden istifa etti. Açıklama rektörlük tarafından yapıldı.
İSTİFA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
Rektörlüğün açıklamasının ardından bir açıklamada istifa eden Karalı’dan geldi. Karalı Twitter’den yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
”Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum; medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip bir birey olarak, tamamen düşünce özgürlüğü sınırları içinde sosyal medya üzerinden açıkladığım bir görüşüm üzerinden verilen ölçüsüz tepkiler bağlamından koparılmış, yorumlar ve zorlamalı çıkarımlar şahsımla sınırlı kalmayıp, bağlı bulunduğum kurumumu ve şehrimi yıpratma boyutuna ulaşmıştır. Temsil ettiğim makamın sorumluluğu bu fütursuz saldırılara cevap vermeme mani olduğundan yürütmekte olduğum idari görevlerimden istifa ediyorum.”
NE OLMUŞTU?
Kişisel Twitter hesabından “İLAN EDİYORUM” notuyla bir açıklama yayınlayan Dekan Karalı “Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir, seçimde kadınlara oy vermeyeceğim.” demiş, bu sözler başta kadın siyasetçiler olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekmişti. Karalı daha sonra bu tweetini silmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamu bankalarına promosyon müracaatında ilk günde beş yüz 46 bin başvuru

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından ilk günden başvuru rekoru kırıldı. Promosyon başvurularının ilk gününde …

Bir yanıt yazın