Burhanettin Kocamaz MHP’den istifa etti, ilk tepki geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etti. İstifa açıklamasında “Son dönemde hakaretlere maruz kaldım” diyen Kocamaz’a MHP’den de tepki geldi. MHP’den yapılan açıklamada “Yeniden aday gösterilmediği için istifa etti. Belediye başkanlığından da istifa etmeli” denildi.

1994 yılında MHP’den Tarsus Belediye Başkanı olarak seçilen, 4 dönem Tarsus Belediye Başkanlığının ardından, 2014 yılında yine MHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, 2019 yerel seçimleri öncesinde partisi tarafından aday gösterilmemesi üzerine, MHP’den istifa etti.
Kocamaz, şunları kaydetti: “Vatandaşa, izlenen politikaları anlatamadığımız, vefa, saygı ve sevgi anlayışının yok edildiği, gördüğümüz muamele neticesinde sağlığımızı kaybettiğimiz bir dönemde daha önce partiden gönderilmeye zorlanan birçok kişiden sonra sıranın bize geldiğini ve bu gibi anlayışlarla daha fazla yol yürüyemeyeceğimi gördüğüm, bize güvenenlerin bugüne kadar gönül verip yol arkadaşlığı yapan vatandaşlarımızın Mersin adına taleplerini yerine getirme konusunda özellikle MHP çatısı altında hizmet üretmenin ortadan kalktığı ve adeta ‘çek git’ denildiğim bir dönemde, rahmetli Başbuğa olan sadakatimi ve ülkücü fikir ve düşüncelerimi saklı tutmak üzere, hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıllık içinde bulunduğum MHP’den istifa ediyorum.”

MHP’DEN İLK TEPKİ: BAŞKANLIĞI DA BIRAK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yazılı açıklama yaparak istifayı değerlendirdi. Durmaz, “Milliyetçi Hareket Partisinin 50 yıllık siyasi mazisinin 25 yılını belediye başkanı olarak yaşamış birinin, bir kez daha aday gösterilmemesi nedeniyle istifa etmesi; esasen kendinde var olduğunu iddia ettiği davaya sadakat, dava adamlığı vb. tüm vasıfları tartışmalı hale getirmiştir. Bu büyük davanın mensubu olan herkes bilir ki; hiç kimse davamızdan daha değerli, partimizden daha büyük değildir” dedi.

“NEFSİNE YENİK DÜŞTÜ”

Durmaz’ın açıklaması şöyle: “Bugün aday gösterilmemesi nedeniyle partimizi ve liderimizin yönetim anlayışını eleştiren Kocamaz belediye başkanlığının devam ettiği düne kadar bu konularda tek bir eleştiri yapmamış, tam aksine övgüler düzmekten geri durmamıştır. Beş yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere 25 yıl Belediye başkanlığının onurunu yaşamak ve bir kutlu miras olarak geleceğe taşımak yerine nefsine yenik düşmüş, mazisini ve partisini karalamayı tercih etmiştir. Gideceği yeni partisinde kıymetli olmak ve giderken tabanımızdan oy devşirmek gayretiyle asılsız iddia ve ithamlarda bulunmak 25 yıla yakışmamıştır.

“AKIL TUTULMASI YAŞIYOR”

Kendisinin kiminle çalışacağına, kiminle yol yürüyeceğine karar verme takdiri bulunacak, ama Milliyetçi Hareket Partisinin Saygıdeğer Genel Başkanı ve Genel merkez yönetiminin böyle bir takdirinin olamayacağını ifade etmek en hafif tabirle akıl tutulması, büyük bir çelişki ve karşı konulmaz bir “Ego”nun tezahürüdür. Aday gösterilmemesi nedeniyle partimizden istifa eden sayın Kocamaz kendinde var olduğunu iddia ettiği “siyasi tutarlılığa ve etiğe” son kez uygun davranmalı ve sadece partimizden değil aynı zamanda, ülkücülerin helal oylarıyla seçilmiş olduğu Belediye Başkanlığından da istifa etmelidir”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın