Ceyhan’a Kürt petrolü sevkiyatı yeniden başladı

Irak Kuzey Petrol şirketi, bir yıldan uzun bir süre önce durdurduğu Kerkük’ten Ceyhan’a petrol sevkiyatını yeniden başlattı.
Irak Kuzey Petrol şirketi Kerkük’ten Ceyhan terminaline petrol sevkiyatını yeniden başlattı.

Türkiye’ye petrol sevkiyatı Bağdat’taki merkezi hükümet ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki gerilim nedeniyle bir yıldan uzun bir süre önce durdurulmuştu.
GÜNDE 50-60 BİN VARİL

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre Kerkük’ten Ceyhan’a şu anda günde ortalama 50,000-60,000 varil sevkiyat yapılıyor, miktar artacak ancak ne zaman ve ne kadar artacağı belli değil. Hattan 2017’nin bazı aylarında günde 300,000 varile kadar sevkiyat yapılmıştı.

Türkiye’ye petrol sevkiyatının tekrar başlaması Irak hükümeti ve Kürt yönetimi arasındaki anlaşmazlığı gidermek için iki tarafa da baskı yapan ABD hükümeti için bir kazanım niteliğinde. ABD bu ay tekrar başlattığı İran’ın petrol ihracatına yönelik yaptırımların ardından İran kaynaklı küresel petrol arz sıkıntısını gidermeye çalışıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransızlar çıldıracak! Türkiye ile Tanzanya arasında 6 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan huzurunda iki ülke …

Bir yanıt yazın