İran’daki geçit töreni kana bulandı: 24 ölü, 30 yaralı var

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında silahlı kişiler tarafından ateş açıldı. Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre 24 kişinin hayatını kaybettiği 30’dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
İran çapında Kutsal Savunma Haftası dolayısıyla düzenlenen askeri törenlerin Huzistan ayağı kana bulandı.
8 yıl süren Irak-İran savaşının bitişinin yıldönümünün anıldığı törenlere eyalet başkenti Ahvaz’da silahlı saldırı düzenledi. Yerel kaynaklardan edinilen ilk bilgilere göre askeri üniforma giymiş 4 saldırgan, töreni izleme bölümünün arkasından askerlere ateş açtı.
Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre saldırıda 24 kişi hayatını kaybederken, 30’dan fazla kişi de yaralandı.
ZARİF: ABD İLE MÜTTEFİKLERİ SORUMLU
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, saldırıdan ‘ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu’ söyledi.
Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen teröristler Ahvaz’a saldırdılar” dedi.
Saldırıda çocuklar ve gazetecilerin de hedef alındığına dikkat çeken Zarif, şöyle devam etti:
“İran bu saldırılardan bölgesel terör destekçileri ve onların ABD’li efendilerini sorumlu tutuyor. İran, halkını savunma konusunda hızlı ve kararlı yanıt verecektir.”
Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de saldırının El-Ahvaziye adlı ayrılıkçı örgüt tarafından düzenlendiğini iddia etti.
Şerif, sözkonusu örgütün Suudi Arabistan tarafından desteklendiğine dikkat çekti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki hain kanlı saldırıyı talimatlı terör örgütü DAEŞ üstlendi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. …

Bir yanıt yazın