Şevki Kaya’nın MHP’de aday adaylığı adı geçiyor

Yerel seçim takviminin yaklaşmasıyla birlikte partilerde de aday adaylıkları netleşmeye başlıyor. Genel seçimlerde barajı aşamaz parti diye bir şey kalmadı denilen ve destekleriyle ülkeyi siyasi kriz ve kaoslardan kurtaran MHP’de aday adaylığı heyecanı yaşanıyor.

Ezelden ebede MHP’li olan ve MHP çizgisinde hiç sapmayan AKAMDER üyesi iş adamı Şevki Kaya’nın da MHP’den aday adaylığı konuşuluyor. Genel seçimlerden bu yana özellikle Yüreğir ilçesinde ev ev, mahalle mahalle dolaşarak sessiz bir şekilde seçim çalışması yapan tecrübeli iş adamı ve siyasetçi Şevki Kaya’nın aday adaylığı söylemine vatandaş oldukça sıcak bakıyor. MHP seçmeni ile hiçbir ilişkisi olmayan ancak Şevki Kaya’nın aday adayı olması halinde MHP’ye oy vereceklerini ifade eden doğu kökenli bazı seçmenler, “Şevki Kaya, bizden biri. Yıllardan beri tanıdığımız güvendiğimiz dürüst bir şahsiyet. Yalanı dolanı olmayan, düğünümüze, cenazemize katılan acımızı da sevincimizi de bizimle paylaşan değerli bir siyasetçi ve iş adamı. Siyasi görüş ayrılığı gözetmeksizin aday olması halinde biz Şevki Kaya’nın arkasındayız” dediler.

Aslen Elazığlı olan siyasetçi ve iş adamı Şevki Kaya, bir dönemler çok popüler olan ve Adana’daki bütün fırıncıları bir çatı altında toplayan Yüreğir Fırıncılar Kooperatifi Başkanlığı, belediye meclis üyeliği, MHP’de il ikinci başkanlığı, Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı, Başkanlık ve As Başkanlık görevinde bulundu. Toplumda oldukça sevilen sosyal bir insan olan Şevki Kaya’nın aday adaylığını MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra açıklayacağı bekleniyor.

Spor ile barışık ve sosyal bir kişiliğe sahip olan Şevki Kaya, bilindiği gibi, 2001-2002 sezonunda Adana Demirspor’u şampiyonluğa taşımış, Adana’da büyük takdir toplamıştı. Şimdi gözler, Şevki Kaya’nın aday adaylığını açıklayacağı güne çevrildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Mehmet Şimşek’ten enflasyonda düşüş sinyali

Enflasyonda düşüş sinyali veren Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcıların da Türkiye’ye güvendiğini …

Bir yanıt yazın