Merkez Bankası, bankalara VİOP’ta işlem yetkisi verdi

Merkez Bankası, “TCMB bünyesinde gerçekleştirilen TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin yanında, VİOP’ta da işlem gerçekleştirilebilecektir.” açıklamasında bulundu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, banka bünyesinde gerçekleştirilen TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin yanı sıra Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) da işlem gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
TCMB’nin VİOP nezdinde Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz alım-satım işlemleri yapılmasına ilişkin duyurusu, bankanın resmi internet sitesinde yayımlandı.
Duyuruda, “Döviz piyasalarının etkin işleyişine katkı sağlamak amacıyla, bankamız bünyesinde gerçekleştirilen Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin yanında, Borsa İstanbul AŞ (BİST) nezdinde faaliyet gösteren VİOP’ta da işlem gerçekleştirilebilecektir.” ifadesine yer verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, emeklilere bankaların promosyonunu müjde olarak sundu!

Kayseri’de vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere müjde verdi ve bankaların promosyon …

Bir yanıt yazın