Gayrimenkul sektörü “yüzde 10 indirim” müjdesine kilitlendi

Yüzde 0,98 faiz uygulanıp peşinat oranının yarı yarıya indirilmesi beklenen yeni kampanyada, konut fiyatlarının da yüzde 10-20 düşeceği tahmin ediliyor.
Geçtiğimiz mayıs ayındaki kampanyanın bir benzerinin bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanması bekleniyor.
180’den fazla savaş gemisinden seçim yap ve online savaş.World of Warships
Kampanya ile mayıs ayında olduğu gibi yüzde 25’e varan fiyat indirimleri, peşinat kampanyaları, peşinat oranı indirimi ile konut kredisinde yüzde 0,98’den başlayan faiz oranlarının uygulanması bekleniyor.
Sektör temsilcileri, söz konusu kampanyayı, hükümetin 100 günlük programının uygulanmasına dair en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriyor.
Yaklaşık 240 sektörü hareketlendiren gayrimenkul sektöründe tekrarlanacak bu kampanyanın büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Emlak Konut GYO, İller Bankası, KİPTAŞ, GYODER, KONUTDER, İNDER, İMKON ve TMB’nin desteklediği kampanyaya çok sayıda şirketin de dâhil olması bekleniyor.
Geçtiğimiz kampanya 15 Mayıs-30 Haziran ayında gerçekleştirilmiş, 8 milyar liralık hasılat elde edilmişti.
Bu kampanyanın, 2001’den bu yana bankacılık yapma yetkisi olmayan Emlak Bankasının yeni finansman imkânıyla sektöre girecek olması ise beklentiyi daha da yükseltiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın