Sanders:Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, Erdoğan ve Türkiye’nin Rahip Brunson konusunda haksız davrandığını söyledi. Sanders, Brunson’un serbest bırakılması durumunda yaptırımların kaldırılabileceğini belirtti. Sanders, “Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye’de tutuklu bulunan rahip Brunson hakkında akşam saatlerinde açıklama yaptı. Sanders açıklamasında, Türkiye’ye uygulanan yaptırımların rahip Brunson ve diğer diplomatik personelin serbest kalması durumunda kaldırılabileceğini ancak Türkiye’nin ABD’ye karşı getirdiği gümrük vergilerinin yanlış yönde verilmiş bir karar olduğunu açıkladı. Sanders ayrıca Türkiye’ye getirilen gümrük vergilerinin ulusal güvenlikle ilgili olmadığını söyledi.

ABD’nin Türkiye ile yaşadığı rahip krizi nedeniyle uygulanan gümrük vergileri iki katına çıkarılmıştı. Türkiye’de buna karşılık olarak bazı ABD mallarına ekstra vergi getirmişti.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Ukrayna:Rusya’daki saldırıyı biz yapmadık

Rusya’da konser salonuna düzenlenen saldırının ardından Ukrayna’dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin …

Bir yanıt yazın