NASA dünyayı neden kandırıyor!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın Mars’ta çektiğini açıkladığı fotoğrafların aslında Kanada’ya bağlı Devon Adası’nda çekildiği öne sürüldü. Peki bu iddiaya konu olan fotoğraflar hangileri?
NASA’nın Mars fotoğrafları Kanada’da mı çekiliyor?
NASA, Mars’a göndereceği uzay araçlarının Kanada’ya bağlı Devon Adası’nda test edildiğini daha önce açıklamıştı. Çünkü adanın birçok özelliği, Mars’ın yüzey yapısına çok benziyordu. Fakat yeni iddialara göre Mars’ta çekildiği söylenen fotoğraflar da aslında bu adada çekilerek kamuoyuna servis ediliyor!..
Bu iddiaya kanıt olarak, fotoğrafta görülen nesneler ile Dünya’da bulunan bazı nesnelerin benzerliği gösteriliyor.
Örneğin Mars’ta çekilen bir fotoğrafta kemik benzeri bir yapının aslında gerçekten kemik olduğu ve bu kemiğin ise Devon Adası’na özgü bir tür olan morsa ait olduğu iddia ediliyor.
Hayvanlarla ilgili iddialar mors örneği ile sınırlı değil. Mars’ta çekilen bir başka fotoğrafta da kemirgen benzeri kaya yapılarının bulunduğuna dikkat çekiliyor ve bu kayaların aslında yine Devon Adası’na özgü kemirgenler olduğu öne sürülüyor.
İddialar bitmiyor
Bir başka iddia ise, Mars’ta çekildiği söylenen fotoğrafta gördüğümüz omurgalı hayvan iskeletine dair.. Bu iddiaya göre Devon Adası civarında balina gibi omurgalı hayvanlar yaşıyor ve ölen hayvanların çok sayıda iskeleti bulunuyor.
İddiaların sıralandığı yukarıdaki videonun 3:18 ve 5:30 dakikaları arasında, Devon Adası’nın fotoşop tekniği ile kolayca Mars çölüne benzetilebileceği uygulamalı olarak anlatılıyor.
Videonun anlatıcısı ve yapımcısı olan ünlü komplo teorisyeni Scott C. Waring, Dünya üzerinde rastgele bir nokta seçiyor. İrlanda’yı seçen Danny, 5 dakikalık fotoşop çalışması ile yoldaki otomobili kaldırıyor, bitki örtüsünü kırmızı bir çöle dönüştürüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Yola çıkacak olan Bayraktar TB2’nin yeni durağı Maldivler!

Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının ihraç edildiği ülkelere Maldivler de eklendi. En fazla ülkeye …

Bir yanıt yazın