İlk F-35 teslim edildi!

Dünyanın en önemli konsorsiyum projelerinden biri kabul edilen F-35 Projesi kapsamında Türkiye’nin ilk uçağı törenle teslim edildi.

Türkiye, Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 1999’da Müşterek Taarruz Uçağı (F-35) Projesi’ne ortak ülke olarak katıldı. Hava filosu için 100 adet F-35 uçağı temini planlanırken, ilk 30 uçak siparişi verildi.
Türkiye’nin ilk F-35A uçağının teslim töreni bugün ABD Teksas – Fort Worth’de yer alan Lockheed Martin tesislerinde düzenlendi. Törene Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve Tümgeneral Reha Ufuk Er katıldı.
Törende Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü dev ekrana yansıtıldı
18-0001 kuyruk numarasıyla teslim alınan ilk F-35 uçağı, pilot eğitimlerinde kullanılmak üzere Arizona’da yer alan Luke Hava Üssü’nde görevlendirilecek.
Türkiye’de F-35 uçaklarının konuşlandırılacağı, pilot ve bakımcı eğitimlerinin gerçekleştirileceği Entegre Eğitim Merkezi’ne de ev sahipliği yapacak ilk üs olan Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın aktivasyon çalışmaları da devam ediyor.
İlk uçakların Kasım 2019’da Türkiye’ye gelişinin ardından 2020 yılında burada eğitim faaliyetlerine başlanacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Yola çıkacak olan Bayraktar TB2’nin yeni durağı Maldivler!

Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının ihraç edildiği ülkelere Maldivler de eklendi. En fazla ülkeye …

Bir yanıt yazın