Erdoğan: İnce’nin kimlerle beraber olduğu ortada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir mitinginde halka hitap etti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingini eleştiren Erdoğan, “İstihbarattan aldığım bilgiye göre bu mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP’li. Bir tane Türk bayrağı yok. Bunların kimlerle beraber oturup kalktıkları ortada.” dedi.
Eskişehir’in 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan edildiğini duyuran Erdoğan, “Üniversiteleriyle ilköğretimden liseye kadar ülkemizin en önemli altyapısına sahip Eskişehir’e bu yakışırdı” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Eskişehir’i ‘2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti’ ilan ediyoruz.” dedi. Yerli otomobilin seri üretimine 2020 veya 2021’de geçileceğini ifade eden Erdoğan, “Bu dizel veya benzinli olmayacak Bay Kemal, Bay Muharrem. Bunlar elektrik, bununla çalışacak.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
Demokrasi’nin, merhum Hasan Polatkan’ın şehri Eskişehir. Sizleri gönülden selamlıyorum Eskişehir. Artık sonuna yaklaştığımız Ramazan-i şerifinizi tebrik ediyorum. Eskişehir demokrasinin, kalkınmanın kıymetini bilir. Aynı zamanda Eskişehir geleceğe huzurla bakmanın kıymetini bilir. Tabi Eskişehir son 16 yıldır bunu kimin sağladığını da bilir. Bu ülkede 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleyenler dışında hiç kimse incitilmemiştir.
TÜRKİYE ŞAHLANACAK
Eskişehir bu seçimlerde tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Güçlü meclis cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti’yi destekliyor muyuz? Cumhur ittifakını destekliyor muyuz? Eskişehir vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? İnşallah sizlerin desteği ile Türkiye şahlanacak. Birlikte, beraber, kardeşçe.
16 YILDA ESKİŞEHİR’E 21 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK
Kardeşlerim bizim diğer partilerden farkımız ne biliyor musunuz? Biz size yaptıklarımızı anlatıyoruz. Daha önce yaptıklarımız bizim en büyük referansımızdır. Bir de yeni projelerimizi sizlere sunuyoruz. Diğerleri ne anlatıyor? Gençlerin söyledikleri gibi söyleyeyim bol bol geyik yapıyorlar. Son 16 yılda Eskişehir’e 21 katrilyon yatırım yaptık. Eskişehir’e 3.devlet üniversitesini de kurduk. Eskişehir’de eski stadın yerine millet bahçesi yapıyoruz. Biz aldatan olmadık, biz icraatçıyız.
MART’TA ESKİŞEHİR’DE BÜYÜKŞEHİRİ DE ALACAĞIZ
Mart’ta Eskişehir’de büyükşehiri de alacağız. Bunlardan birşey olmaz. Buraya hızlı treni getirdik mi? Tüm bölünmüş yolları yaptık mı? Eskişehir şehir hastanemiz dev bir eser, bu yıl sonuna kadar hizmete alıyoruz. Eskişehir’de proje aşamasında olan 11 sağlık tesisimiz var. Eskişehir’de TOKİ aracılığı ile 9827 konut projesini hayata geçirdik. Eskişehir-Ankara hızlı tren hattına Konya ve İstanbul’u dahil ettik. Eskişehir-Konya üzerinden Karaman’a bu yıl bağlanacak. Eskişehir’de baraj ve 8 gölet inşa ettik. Eskişehirli çiftçilerimize 1,5 katrilyonluk tarımsal destek verdik. Eskişehir’de bir teknokent ve 16 AR-GE merkezini kurduk.
ESKİŞEHİR’İ 2019 TÜRK DÜNYASI EĞİTİM BAŞKENTİ İLAN EDİYORUZ
Şimdi buradan sizlere bir söz daha veriyorum. Eskişehir’i Türk Dünyası 2019 eğitim başkenti ilan ediyoruz. Üniversiteleriyle ilköğretimden liseye kadar ülkemizin en önemli altyapısına sahip Eskişehir’e bu yakışırdı. Şimdiden Eskişehir’in 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti unvanının hayırlı olmasını diliyorum.
Eskişehirli, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile bugünlere geldi. Eskişehir 24 Haziran’da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Bu iş havada tavada olmaz icraatle olur, siyaset iddia ve icraat işidir. İddiamız Türkiye’y, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek. İcraatimiz son 16 yılda Türkiye’yi 3,5 kat büyütmek oldu. Türkiye ilk çeyrekte Hindistan’dan sonra en çok büyüyen ülke oldu. Bunu Bay Kemal anlamaz. Büyümesek bu kadar yatırımı nasıl yapıyoruz Bay Kemal, Bay Muharrem. Siz bu ülkede çırak bile olmadınız. Bakkal dükkanınızı çırağa teslim eder misiniz?
ADAM İŞİNİ BİLİYOR, GELİP SENİ ZİYARET EDECEK HALİ YOK
Ben yerli marka otomobil diyorum. ‘Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ diyor. Bay Muharrem, dünyada şu anda bir numara Tesla. Elon beni gelip ziyaret ediyor. Ne diye ziyaret ediyor?Gerekirse ortaklaşa böyle bir yatırıma girebilir miyiz diye konuştuk. Adam işini biliyor, gelip seni ziyaret edecek hali yok. Yerli otomobilin seri üretimine 2020 veya 2021’de geçilecek. Bu dizel veya benzinli olmayacak Bay Kemal, Bay Muharrem. Bunlar elektrik, bununla çalışacak.
ASIL KEK BUNLARA DENİR… ARTIK BU KADAR GEYİK YETER
Yeni havalimanımız açılmadan bereketinin haberleri gelmeye başladı. Bizde 18 yaşına kadar herkes ücretsiz sağlık hizmeti alır ama bundan Bay Kemal’in, Bay Muharrem’in haberi yok. Dev liman projeleriyle ülkemizi uluslararası ticaretin uğrak noktası haline getiriyoruz. Seçim beyannamemizde 146 projemiz var, ana muhalefet sadece kıraathanemiz içindeki keklere takılmış, asıl kek bunlara denir. Bu kadar geyik yeter.
ERDOĞAN APOLETİ TERÖRİSTLERDEN SÖKTÜ
Teröristbaşını Silivri’de ziyaret eden Cumhurbaşkanı olur mu? Bay Muharrem’in askerlerimize olan hakaretlerinden ne düşündüğünü az çok anladık. Milletin taktığı apoleti sen sökemezsin, ‘Erdoğan söktü’ diyor, Erdoğan teröristlerden söktü. FETÖ terör örgütünden söktü. Bay Kemal ‘Pensivanya’ya gitmedim Erdoğan gitti’ dedi, iddianı ispat et dedim, edemedi. Davayı açtım, kazanıyorum. Dün Muharrem’in Diyarbakır’ın mitingine katılanların tamamına yakını HDP’liydi.
SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE SİLİVRİ’DE NE KONUŞTUĞUNU AÇIKLASIN
Selahattin Demirtaş ile Silivri’de ne konuştuğunu açıklasın. Ülkemizin menfaatlerini korumak için mücadele veriyoruz. Mesela bu zat Kudüs meselesinde ne düşünüyor? Bu zat savunma sanayi projelerimizin engellenmeye çalışılmasıyla ilgili ne düşünüyor? Millet Kıraathaneleri dedim adam rahatsız oldu gitti kumarhane dedi. Kıraathane okuma yeridir. Gençlerimizi internet kafelerden kurtaralım istiyoruz.
İNSANLARIN VEBALİNE NİYE GİRİYORSUN?
Değerli kardeşlerim Bay Muharrem’e da fazla yüklenmeyelim, Genel Başkanı Türkiye’deki her seçimi kaybetti, o da partisinde her girdiği seçimi kaybetti. Bay Muharrem’e soruyorum, seçimi kaybedersen siyaseti bırakacak mısınız? Bırakırsan Bay Kemal de rahatlar. TV programında bir rektörümüze iftira atıyor, FETÖ’cü diyor. Sonra dekan diyor. Bunların hayatı yalan. Bilmediğin konu hakkında insanların vebaline niye giriyorsun?
Geçen gün de tüm milletvekillerine hırsız dedi, utanmadan bir de ben yalan söylemem. O zaman sen de hırsızsın genel başkanın da hırsız. Bunlar haysiyet cellatlığından başka bir iş bilmez, yalancıdan, iftiracıdan bu ülkeye cumhurbaşkanı olur mu?

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın