İstanbul, Filistin için Yenikapı’ya akıyor

Yenikapı Miting Alanı’nda Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilecek “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingine katılacak vatandaşların alana girişleri başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel başkanı Mustafa Destici de miting alanına geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü ‘Kudüs Zirvesi’ için İstanbul’da bulunan ülkelerinin liderleri de mitingde…
ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiğini Kudüs’e taşımasının ardından Filistin’de düzenlenen protesto gösterilerinde 62 Filistinli şehit edilmiş binlerce kişi yaralanmıştı. İsrail’in Gazze şeridinde gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için Yenikapı Miting Alanında ‘Zulme Lanet, Kudüs’e destek mitingi düzenlendi. Günler öncesinde başlayan miting hazırlıkları sabah saatlerinde tamamlandı.

Saatler 16.00’yı gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleneceği dev platform kuruldu. Miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin hazır olarak bekletildiği alana vatandaşlar yapılan aramaların ardından girmeye başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla gelen vatandaşlar alana koşarak girdi.
Yerli ve yabancı basın mensupları da dev mitingi takip etmek için yerlerini aldı.
VATANDAŞLAR TEKNELERLE YENİKAPI MİTİNG ALANINA GİDİYOR
Yenikapı’da düzenlenen ‘Zulme Lanet, Kudüs’e Destek’ mitingine gitmek isteyen vatandaşlar Üsküdar’dan teknelerle yola çıktı. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar Üsküdar iskelesinde yoğunluk oluşturdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Işıkhan: CHP’li belediyeler iflas bayrağını çekmiş durumda

Keçiören’de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en borçlu 5 belediyenin tamamının …

Bir yanıt yazın