Sıcak gelişme! BAE güçleri Sokotra’dan ayrılmaya başladı

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı güçlerin, Sokotra Adası’ndan ayrılmaya başladığı bildirildi.
Sokotra Adası’ndaki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, BAE güçleri aşamalı olarak adadan ayrılmaya başladı.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, dün yaptığı açıklamada, BAE ile ülkesi arasındaki Sokotra Adası krizinin sona erdiğini duyurmuş, taraflar arasında Sokotra Adasındaki durumun, BAE askerlerinin adaya konuşlandığı tarihten öncesine dönmesi için bir anlaşma yaptığı bilgisini vermişti.

Suudlu ve Yemenli yetkililerden oluşan ortak komite, pazar akşamı Yemen hükümeti ve BAE arasındaki Sokotra krizini çözmek için adaya gitmişti.

BAE ASKERLERİNİN SOKOTRA’DA KONUŞLANMASI

BAE’ye bağlı onlarca asker, 2 Mayıs Çarşamba günü kendilerini taşıyan 3 uçağın, Hadibu kentindeki Sokotra Havalimanı’na varmasının ardından havalimanı çevresinde konuşlanmıştı. Askerlerin yanı sıra aralarında 6 tankın da yer aldığı askeri araçların nakli de gerçekleşmişti. BAE askerlerinin, ertesi gün de Sokotra Limanı çevresinde konuşlandığı bildirilmişti.

BAE’ye bağlı askerlerin, Sokotra Adası’na gelerek konuşlanmasının ardından Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan ile iletişime geçmiş, bunun üzerine sorunu çözüme kavuşturmak için Suudi Arabistan tarafından bir heyet de adaya gönderilmişti.

Yemen sahillerine 500 kilometre uzaklıktaki 6 adadan oluşan Sokotra, Aden Körfezi ve Afrika Boynuzu açıklarında Hint Okyanusu’nda stratejik bir konumda bulunuyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki hain kanlı saldırıyı talimatlı terör örgütü DAEŞ üstlendi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. …

Bir yanıt yazın