Çavuşoğlu, “ABD’nin arabuluculuğu artık bitmiştir”

Kudüs’te yaşanan İsrail katliamını NTV’ye değerlendiren Bakan Çavuşoğlu ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşımasını sert dille eleştirdi. ABD’nin bundan sonra istese de arabuluculuk yapamayacağını söyleyen Çavuşoğlu, “ABD’nin arabuluculuğu artık bitmiştir” dedi.
Bakan Çavuşoğlu açıklamasında, “Maalesef şehit sayısı 52’ye çıktı. Bir taraftan müzikli eğlenceli açılış, diğer yanda katliam. İkisi de aynı yerde yaşanıyor. Amerika’nın bir dayatması. Tüm dünyanın karşı çıkamsına rağman ABD’nin bu dayatması ciddi bir durum yarattı. Yaralanan insan sayısı 2 bin civarında. Acımadan gerçek mermilerle ateş açıyorlar. Bir devlet terörü var, bir katliam var. Sadece devlet olarak bir tavrı değil, milletimizin tavrı net ve ortak bir tavır. İsrail’deki insanlar da görüyor bunu. Filistin’deki kardeşlerimizin gösterisi barışçı. Barışçı gösteri yapanlara bile tahammülleri yok. Buna duyarsız kalamayız. Dünya sussa da biz susmayacağız dedik.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın