Sıcak gelişme! ABD, İran’a yeni yaptırımlara başladı..

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından, Hazine Bakanlığı Tahran’a yönelik yeni yaptırımlar açıklamaya başladı.
ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, 6 kişi ve 3 kuruluşun Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklendiği belirtildi.
Söz konusu 6 kişinin 3’ünün İran doğumlu olduğunun yer aldığı açıklamada, 3 kuruluşun da İran’da kayıtlı bulunduğu bilgisine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, listeye eklenen 6 kişinin ve bir kuruluşun İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkisi olduğu bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, salı günü, ülkesinin P5 1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu.
Trump’ın kararının ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran’a yönelik ilk yaptırım paketinin 6 Ağustos’ta, ikinci yaptırım paketinin ise 4 Kasım’da devreye gireceğini açıklamıştı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

New York Times, İsrail’in Filistin’e saldırılarına ‘soykırım’ demeyi yasakladı

Amerikan medya kuruluşu, Filistin’e saldırılarla ilgili haberlerde, çalışanlarından ‘dikkatli’ olmalarını istedi. Soykırım ve etnik temizlik …

Bir yanıt yazın