İşkadının siyanürle sır intiharı!

İstanbul Kadıköy’de eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyelerinden Nejla Köker’in kızı ve Gensa Yönetim Kurulu Başkanı 45 yaşındaki Nejla Köker bu gün öğle saatlerinde evinde ölü olarak bulundu.
Havluya döktüğü siyanürü yüzüne tutarak canına kıydığı belirlenen Köker’in siyanürün etrafa zarar vermemesi için kapıların altını bantladığı da tespit edildi.
Fenerbahçe’de bulunan apartmanının 8. katında tek başına yaşayan Gensa A.Ş.nin Yönetim Kurulu Başkanı Nejla Köker geçtiğimiz Pazar günü apartman görevlisine içinde mektup ve anahtar bulunan bir zarf teslim etti.
Apartman görevlisinin kendisine ulaşıp bilgi verdiği ve genç kadının arkadaşı olduğu ileri sürülen R. S. A. isimli şahıs bu gün öğle saatlerinde içerisinde mektup ve anahtarın bulunduğu zarfı açıp mektubu okuyunca şoka girdi.
Apartman görevlisi ve etraftakilerin yardımıyla şoku atlatan kadının arkadaşı polisi aradı. Mektupta yazan siyanürle intihar bilgisi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, itfaiye ve AFAD ekiplerine bilgi verdi.
KAPILARIN ALTINI BANTLAMIŞ
Olay yerine varan AFAD görevlileri ölçüm yapmak için binaya çıktı.Yapılan incelemede intihar girişiminde bulunan kadının hayatını kaybettiği tespit edilirken, olayın yaşandığı evde siyanür ölçümü yaptı. AFAD ekipleri yaptıkları incelemede intihar olayında kullanılan kimyasalın siyanür olduğunu belirlediği öğrenildi.
İncelemelerde bulunan ekipler, Nejla Köker’in canına kıymadan önce evinin kapılarının altlarını bantla kapattığını tespit etti. AFAD ekipleri, bu durumu kadının intihar için kullandığı karışımın hava yoluyla sızarak komşularını etkileyip başka ölümlere yol açmaması için yapmış olabileceğini değerlendirdi.
Olay yerine gelip inceleme yapan savcı ve polisin soruşturması devam ederken, genç kadının tiroid hastası olduğu, bir buçuk yıl önce annesini kaybettiği ve bunalıma girdiği öğrenildi.
Bir süreden beride evinden çıkmadığı belirtilen Köker’in arkadaşına teslim edilmek üzere yazdığı mektupta nelere olduğu açıklanmadı. Nejla Köker’in 20 Kasım 2015 ‘de vefat eden annesi Nejla Köker eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyesiydi. Kimya sanayinde teşebbüs gösteren ve ürettiği ürünleri yurt dışına ihraç eden Gensa A.Ş.nin yönetim kurulu başkanlığını yapan ve kimya mühendisi olduğu öğrenilen genç kadının siyanüre içerisinde bulunduğu kimya sektörüne uzak olmaması nedeniyle ulaşmış olabileceği değerlendiriliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın