Erdoğan: İnce’yi Ak Parti’ye bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile ortak basın toplantısı düzenledi.CHP’nin adayı Muharrem İncenin randevu talebiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ak Parti’de kendilerini kabul ederiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:Ticaret hacmimizin ilk kez ilk kez 2017’de 1 milyar doları aşmış olması sevindirici ama hedefimiz 5 milyar dolara çıkarmak. Belgrad Saraybosna Otoyolu Projesi bir dostluk ve barış projesidir. Sırbistan’ın FETÖ ile mücadelede sürdürdükleri desteği unutmamız mümkün değil. Türkiye bursları ile onlarca Sırbistanlı öğrenciye üniversite imkanı sağlıyoruz.

Birilerinin ülkemizin Balkanlar’daki faaliyetleri ile kurduğumuz bağdan rahatsız olduklarını görüyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Boş işlerle uğraşmak yerine Balkanlar’ın barış ve istikrarına katkı veren konulara yoğunlaşsınlar. Fenerbahçe Basketbol takımımız Avrupa Ligi finallerinde mücadele edecek. Bir başka ortak başarıya daha imza atacağız.
Dün itibari ile 400’e yakın iş adamı İstanbul’da bir araya geldi. Onların ikili görüşmeleri oldu, bakanlarımız orada bulundu. 10 bakanımız burda bulunuyor şuan. Bütün bunlar bu işi ne kadar ciddiye aldığımızın ifadesidir. Ulaştırma Bakanlarını bir araya getirerek orada tekrar üzerinden geçtik. Temenni ediyoruz ki hemen yoğun bir şekilde başlayıp bu yol ve alt yapı inşaatlarını bitirmek Sırbistan ve Bosna Hersek’i rahatlatmak.
MUHARREM İNCE’NİN RANDEVU TALEBİ
CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin randevu talebi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle televizyondaki tartışma olayalrına kesinlikle girmek istemiyorum. Üzerimizden kimsenin pi,rim yapmasını istemiyorum .Partimize kabul edebiliriz. Randevu talebinde bulundular kısa zamanda cevapğ vereceğiz” dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, ise şunları ifade etti:
“Demokrasiye saldırıldığı zaman, meclis bombalandığı zaman açık bir şekilde kınadık. Meclisi ziyaret ettiğimizde 15 Temmuz gecesinde meclise saldırıldığına inanamadık. Şehit olanlar için çelenk bıraktık. Biz kendi geleceklerini belirleyen ülkelerden yana olacağız. Ülkenin yükselmesi için Sayın Erdoğan’ın çok büyük katkısı vardır. Hiç bir yatırımcı oraya gelmek istemiyordu, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesinin ardından gelmeye başladılar.
Ben böyle bir karşılamayı hiç bir yerde yaşamadım, bu inanılmaz bir karşılamaydı. Türkiye Balkanlarda en büyük, en güçlü ülke. Türkiye’nin de ne düşündüğü önemli tabi. Dolayısıyla Sırbistan küçük bir üke ama Balkanlarda en büyük ülke.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın